Gandia al capdavant de la qualitat turística de la Comunitat Valenciana

Es tracta d’una iniciativa que reconeix la tasca de mercantils, organismes i serveis i que exigeix uns mínims de qualitat estandarditzats a la prestació del servei.

 

136 establiments i serveis de Gandia treballen actualment dins del sistema SICTED (Sistema Integral de Qualitat Turística Espanyola a Destinacions). Una iniciativa que reconeix la tasca de mercantils, organismes i serveis i que exigeix uns mínims de qualitat estandarditzats a la prestació del servei. Un aspecte que permet diferenciar el producte que s’ofereix al turista, visitant o resident davant d’altres municipis.

Des del 2016, quan es van proposar a la Secretaria d’Estat de Turisme les primeres 29 adhesions, Gandia ha consolidat el projecte i el 2022 ja compta amb 136 reconeixements. Una xifra que la converteix en el municipi de la Comunitat Valenciana amb més distincions aquest tipus.

Actualment, la destinació SICTED Gandia treballa amb tots aquests serveis turístics reconeguts en els diferents cicles que té la metodologia. Compta amb 51 serveis al cicle de seguiment, 55 en renovació i 30 en distinció accelerada. Paral·lelament, són 18 els serveis que estan treballant en el cicle d’acceleració per poder obtenir el distintiu de qualitat SICTED al comité de desembre de 2022.

26 oficis distingits

Cal destacar que hui en dia són 26 els oficis que tenen representació com a distingits en el nostre destí, dels 37 que admet la metodologia. Com més oficis diferents distingits, més gran és l’oferta de qualitat de la destinació i millor l’experiència del visitant/turista a la nostra destinació.

Sobre aquest tema, el regidor delegat de turisme, Vicent Mascarell ha declarat que «ser el destí que més reconeixements té ens anima a continuar treballant i fent de la qualitat turística un element diferenciador» i ha agraït a les 136 empreses que «cada dia volen ser millor i que incorporen la innovació i la qualitat en els serbis que presten diàriament»