L’esdeveniment va ser presentat per l’alcalde de Gandia, José Manuel Prieto; la regidora de Sanitat i Polítiques Saludables de Gandia, Liduvina Gil, i Maria Amparo García, directora general d’Assistència de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública.
La Casa de Cultura Marqués de González de Quirós va acollir ahir la I Jornada de Salut Mental «A Gandia, parlem de salut mental». L’esdeveniment va ser presentat per l’alcalde de Gandia, José Manuel Prieto; la regidora de Sanitat i Polítiques Saludables de Gandia, Liduvina Gil, i Maria Amparo García, directora general d’Assistència de la Conselleria de Sanitat Universal i Salut Pública.
«Per a nosaltres la salut mental és una prioritat de ciutat i un dels àmbits amb que més determinació estem disposats a actuar dins de la nostra estratègia de salut», va destacar Prieto. A banda, l’alcalde de Gandia va afegir que era el moment de «continuar impulsant polítiques de salut pública des de la perspectiva comunitària, el lloc des del qual tots podem actuar com agents de salut. Hem de rescatar el poder col·lectiu».
La iniciativa va estar dirigida per nombrosos especialistes del sector com Mikel Munárriz, coordinador de l’Oficina autonòmica de Salut Mental; Immaculada Marcos, excoordinadora de la Unitat de Salut Mental Infantil de Benicalap; i Nuria Yáñez, coordinadora de la Unitat de Salut Mental Infantil Miguel Server.
Seguidament, es van presentar els distints recursos amb els quals compta Gandia i la Safor per atendre el benestar emocional i les necessitats de la població. A aquesta secció van participar Ana Peiró, psicòloga del Servei d’Atenció i Seguiment per a la infermetat de l’Ajuntament de Gandia; Imma Albi, psiquiatra de la Unitat de Salut Mental de l’Hospital de Gandia; Olga Mengual, treballadora social de l’Associació ASAEM, i Sergi Prats, president del col·lectiu Obertament.