Home Actualitat Ferran Martínez: «Amb les noves fires temàtiques volem potenciar el comerç local i dotar la ciutat d’un nou espai de consum i oci»

Ferran Martínez: «Amb les noves fires temàtiques volem potenciar el comerç local i dotar la ciutat d’un nou espai de consum i oci»

Ferran Martínez: «Amb les noves fires temàtiques volem potenciar el comerç local i dotar la ciutat d’un nou espai de consum i oci»

Este dijous 24 d’octubre a les 19.00 h s’inaugura la primera de les nou fires programades per l’Ajuntament al Mercat del Prado que versarà sobre l’alimentació ecològica. 20 expositors locals mostraran els seus productes. Una completa programació d’activitats, xarrades, tallers i showcookings completen la programació de la fira.

El departament de Polítiques Econòmiques, Comerç, Indústria i Innovació de l’Ajuntament de Gandia s’ha proposat traure profit de l’espai del Mercat del Prado que estava fins ara en desús. Per este motiu s’han organitzat nou fires temàtiques que tindran lloc cada cap de setmana d’ara fins a principi de gener.

La primera d’elles Som el que mengem s’inaugura este dijous 24 d’octubre i versarà sobre alimentació ecològica, local i de nutrició. Hi participen al voltant de 20 expositors, dins i fora del recinte, que mostraran i vendran els seus productes: Fruites i verdures locals i de temporada; begudes (vins, caves, cerveses…); derivats de la xufa: orxata, cervesa i oli; derivats de la taronja: melmelades, confitures, mel, llepolies i delicadeses cítriques; condiments: oli, vinagre, olives, herboristeria..;  productes lactis: llet, formatges, iogurts..; productes vegans: patés vegetals de carlota i xampinyons, hummus de garrafó, shitake al timonet, crema tiggy de xufa i cacau, gelatines..; derivats d’àloe vera: sucs, gels…; utensilis de cuina sana; dolços i pa natural: pastissos; torrons bio d’ametla, xocolate, taronja…; productes nutricionals: menjar dietètic i complements vitamínics i productes càrnics eco i marisc: carn, embotit, patés, peix, polp… Al voltant de la fira també hi haurà una programació complementària amb quatre demostracions o Show Cookings, quatre xarrades, tres tallers, la presentació d’un llibre, tasts..

L’objectiu d’esta nova iniciativa és dobles segons ha explicat el regidor Ferran Martínez, responsable de l’àrea de l’Ajuntament de Gandia «d’una banda hem volgut traure profit dels 400 m2 que teníem disponible i potenciar el comerç local i d’altra banda oferir a la ciutadania un nou espai de consum i oci amb les activitats programades al voltant de cara fira».

Martínez ha destacat la bona acollida d’esta iniciativa entre els empresaris de Gandia i de la ciutadania. «Estem rebent molts comentaris i visites mitjançant el nostre facebook i la nostra web. Esperem que les fires siguen un gran èxit. A més hem condicionat l’espai perquè siga un lloc agradable que convide a apropar-se i gaudir dels productes que ens ofereixen els consumidors.

Es pot consultar tota la programació en la seua pàgina web: firamercat.gandia.org