El president de la Generalitat Valenciana visita les obres finalitzades del Centre Municipal d’Esports de Cullera

Ximo Puig i Jordi Mayor destaquen que amb instal·lacions de referència com aquestes s’aposta per la salut, el benestar i la sostenibilitat

El President de la Generalitat Valenciana, Ximo Puig, ha visitat el Centre Municipal d’Esports de Cullera, una instal·lació d’avantguarda que finalitzà les obres recentment i està oberta completament des d’ahir. En la jornada, ha estat acompanyat pels consellers d’Esports i Hisenda, Vicent Marzà i Vicent Soler respectivament, l’alcalde de la ciutat, Jordi Mayor, i membres de la corporació local.

Amb una inversió de la Generalitat Valenciana de 2 milions d’euros, sumada als més de 800.000 euros invertits per fons municipals, s’ha pogut completar esta segona fase. Una fase en que l’Ajuntament ha buscat fórmules coparticipades entre les administracions per acabar d’adequar l’exterior, condicionar l’infraestructura, fer l’edifici sostenible, construir el pàrquing soterrani, habilitar i equipar sobretot la primera planta del centre amb la sala fitness, la sala d’activitats dirigides, sala per a cicle indoor, sala per a fitbox, i també amb l’spa situat en la planta baixa.

Cal ressenyar que esta infraestructura al 2015, després d’una gran inversió, es trobava en situació de bloqueig, i s’han hagut de trobar vies mitjançant la Generalitat per acabar de concloure este centre que estava aturat sine díe i en cert risc de deteriorament.

Instal·lacions del S. XXI

De fet, Mayor ha destacat que “el president es va comprometre públicament a finançar la finalització d’esta infraestructura i ara tenim unes instal·lacions del segle XXI preparades per a la prevenció de la salut perquè cap persona de Cullera ni de la comarca tinga cap excusa per a practicar esport. Perquè sense salut no hi ha res”.

“Érem l’única població de la Comunitat Valenciana de més de 20.000 habitants que no teníem una piscina coberta ni unes infraestructures com les que hui tenim, i això és gràcies a l’esforç de la ciutadania i a les polítiques actuals”, defensa Mayor.

Per altra banda, el cap del Consell ha agraït el treball de l’equip del conseller d’Hisenda i del conseller d’Esports “per fer possible acabar una obra que estava en una situació molt complexa. L’any 2011 començà esta obra i finalment s’ha posat en funcionament en 2021, però bé està el que bé acaba”.

Puig també ha fet relleu en l’alta qualitat de les instal·lacions per a la pràctica esportiva que “estic segur que la ciutadania de Cullera i de la comarca ho agrairà, participarà i tindrà més possibilitats de viure millor”.

En el primer dia d’obertura completa de les instal·lacions (ahir 3 de maig), 229 persones usuàries ja han provat les infraestructures.