El Consell imposa per decret una limitació de les reunions privades a dues persones per a evitar els contagis

Tracta de regular per decret alguna cosa que sembla impossible i està en l’origen de la majoria dels brots el contacte social

 

La Generalitat ha publicat ja la nova ordre en la qual incrementa les restriccions i instarà, entre altres, a tots els valencians a limitar les reunions en l’espai privat i que aquelles que es produïsquen en l’espai públic siguen com a màxim de dues persones de nuclis de convivència diferents.

Segons ha informat la Generalitat, el Consell ha pres aquesta decisió després d’una trobada telemàtica entre el cap de l’executiu, Ximo Puig, la consellera de Sanitat, Ana Barceló i els alts càrrecs del seu departament, així com el secretari autonòmic d’Emergències, José María Ángel.

Al marge de tractar de reduir aquestes limitacions, que apel·len més aviat a la responsabilitat de tots els valencians, el Consell ha prorrogat el confinament perimetral de la Comunitat, però a més ha aplicat un confinament els caps de setmana i festius en totes les ciutats de més 50.000 habitants ((València, Alacant, Elx, Castelló, Torrevella, Torrent, Oriola, Gandia, Paterna, Benidorm, Sagunt, Alcoi, Sant Vicent del Raspeig, Elda-Petrer i Vila-real). Aquestes ciutats quedaran tancades des del divendres a les 15.00 hores fins al dilluns a les 6.00 hores.

Aquestes mesures se sumen a les aprovades el dimecres respecte al tancament de l’hostaleria, i la limitació dels horaris comercials fins a les 18, excepte a les botigues de productes essencials com a alimentació, farmàcies o perruqueries entre altres.