Home Actualitat Dos dissenyadores de Gandia i Dénia guanyen el premi internacional Hospitality Design Awards

Dos dissenyadores de Gandia i Dénia guanyen el premi internacional Hospitality Design Awards

Dos dissenyadores de Gandia i Dénia guanyen el premi internacional Hospitality Design Awards

El seu projecte de disseny i decoració del 2060 The Newton Hostel a Madrid va estar premiat entre més de 700 hotels de tot el món. El segon finalista va ser un establiment de la cadena Marriot.

Wanna One, estudi de màrqueting, disseny, i interiorisme, ha sigut premiat en
l’edició número 15 dels prestigiosos Hospitality Design Awards. El seu projecte
2060 The Newton Hostel s’ha alçat amb el guardó en la categoria Select-Service Hotel.

El passat 5 de juny, Esther Mengual de Gandia i Cathy Figueiredo de Gandia i María Lillo de València o, el que és el mateix, Wanna One, van viure una nit difícil d’oblidar. Passades les set i mitja de la vesprada, en el Cipriani 25 de Broadway, el jurat d’aquests reconeguts premis internacionals que concedeix anualment Hospitality Design, la revista per excel·lència de la indústria del disseny d’hotels, pronunciava el nom d’aquest estudi 100% valencià i li atorgava el guardó al millor “Select-Service Hotel” per 2060 The Newton Hostel.

Rebre el Hospitality Design Award suposa una autèntica fita en la trajectòria professional de
Wanna One ,un reconeixement al treball integral realitzat i un recolzament a escala internacional. El projecte, seleccionat entre més de 780 propostes presentades, finalment es va imposar a un hotel pertanyent a una important cadena hotelera, amb el qual competia en la mateixa categoria. Així mateix, el premi reafirma el que nombrosos mitjans i blogs d’estil de vida, viatges i oci havien advertit ja: que “el hostel de la fi del món”, com se’l coneix afectuosament, és molt més que un establiment per a viatgers que busquen dormir a bon preu.

Situat en ple cor de Madrid, en el castís barri de Llavapeus, 2060 compta amb 27 habitacions per a tota mena d’hostes; un spa amb jacuzzi i sauna; un bar exclusiu per a hostes en el terrat i una sala multiusos. 2060 és el lloc perfecte per a descansar, un enclavament estratègic des del qual descobrir la ciutat. Però 2060 no es va concebre com un establiment que es limita a una descripció funcional. Sinó com un refugi ancorat en el “carpe diem” en el qual es convida al viatger a conscienciar-se de la urgència de
viure cada dia com si fóra l’últim. De fet, el número que dóna nom al *hostel és l’any en què Isaac Newton va predir que s’acabaria el món. “Lluny de veure-ho com una cosa negativa o apocalíptic, ho triem per a recordar als hostes que la vida és una i cal viure-la. I que estar de viatge és una oportunitat fantàstica per a esprémer els dies, obrir el cor i atrevir-se a compartir amb amics i extranys”, expliquen des de l’estudi.

Wanna One va treballar durant un any en la creació i desenvolupament del projecte integral. “Comencem amb una auditoria de mercat i tendències a partir de la qual plantegem una estratègia de marca de la qual va nàixer el concepte creatiu. Posteriorment creem el naming i el branding. I a partir d’ací, convertim un antic magatzem de sis plantes en un oasi urbà que ofereix una experiència única”. Per a això, proposaren un univers visual, lliure, jove i molt estètic en el qual la naturalesa conquista els espais i es
mobilitzen els sentits. Un espai on l’art i el disseny tenen una presència inèdita en aquest tipus d’allotjaments, com s’aprecia en les diverses obres creades en exclusiva per joves artistes i dissenyadors locals; però també en la impecable selecció de mobiliari, materials i senyalística.

“Darrere de 2060 no hi ha un gran grup hoteler. Sinó Sergio i Felipe, dos amics somiadors. Tampoc hi ha un estudi enorme de fama mundial. Sinó tres dones que estimen el seu treball que es recolzen en una xarxa col·laboradors magnífics depenent de les necessitats de cada projecte”, expliquen des de l’estudi.

“Per això, per a nosaltres, aquest és un reconeixement a totes les ànimes lliures i somiadores que l’han fet possible. I ens motiva per a continuar treballant a la nostra manera, amb passió, creativitat i coherència”.

Respecte al guardó, “serà nòmada, com l’equip. Passarà els mesos de primavera i estiu en la nostra oficina Dénia. I després ho portarem a Madrid, perquè traga el seu costat chulapo”, bromeja