Cullera ofereix més de 1.700 places d’aparcament per a la temporada estival

La localitat posarà a la venda 1.125 abonaments d’aparcament per als pàrquings de la Rada, Enrique Chulio i el nou que s’ha habilitat al costat de la rotonda Andrés Piles

Una temporada estival més l’Ajuntament de Cullera llança l’oferta de places d’aparcament en les zones pròximes a la platja. Enguany el consistori oferirà un total de 1.746 places entre els pàrquings de la Rada, Enrique Chulio i el nou que s’ha habilitat al costat de la rotonda Andrés Piles.

Aquest nou espai s’ha preparat en substitució del pàrquing del Caminàs, que enguany estarà ocupat pel col·legi provisional de barracons que s’ha instal·lat allí per a l’alumnat i professorat del CEIP Sant Antoni de la Mar, mentre es realitzen les obres del centre. En aquest pàrquing quedaran disponibles 60 places gratuïtes de lliure disposició.

«Som conscients de la falta d’estacionament que existeix en el municipi per les seues condicions orogràfiques. Per això mateix des de l’ajuntament sempre estem buscant espais on poder habilitar noves àrees d’aparcament. A l’estiu la zona de Sant Antoni està molt concorreguda per això calia buscar un pla b al pàrquing del Caminàs, que enguany no estarà disponible», ha assenyalat el regidor de Serveis Exteriors, Salvador Tortajada.

D’aquesta manera l’ajuntament traurà a la venda un total de 1.125 abonaments per a la temporada estival: 400 per al pàrquing de la Rada, 600 per al d’Enrique Chulio i 225 per al d’Andrés Piles.

Dimecres que ve 1 de juny i fins al dia 5 de juny, començarà la campanya perquè totes les persones interessades puguen sol·licitar cita prèvia per a comprar un abonament d’estacionament en aquests pàrquings municipals.

És important assenyalar que només podran adquirir un abonament aquelles persones que hagen demanat cita prèvia a través de www.citaprevia.cullera.es , de manera presencial en l’Oficina ATÉN o per telèfon 961 720 000-960 902 773.

Per a formalitzar la compra de l’abonament, les persones sol·licitants hauràn d‘acudir al pàrquing corresponent el dia i l’hora que se’ls haja assignat.

«L’objectiu és facilitar la compra dels abonaments d’estacionament a totes les persones interessades; fer que el tràmit siga senzill i ràpid, i que la gent no haja de fer cua en els pàrquings des de la nit anterior per a poder adquirir un abonament», ha explicat Tortajada.

Pla Aparca

D’altra banda, l’Ajuntament de Cullera ha ampliat en més de 500 les places d’aparcament gratuït al llarg de l’últim lustre gràcies al Pla Aparca amb el que el consistori aborda el problema de l’estacionament, una de les màximes preocupacions ciutadanes.

L’última de les actuacions d’aquest programa per a crear una xarxa de pàrquings de zona blanca està a punt d’obrir. Es tracta del pàrquing al costat del Pont de Pedra, en la zona centre, on és major la dificultat per a crear aquest tipus de places.
Aquest nou espai comptarà amb 62 places d’aparcament gratuïtes que se sumen a les 158 places del pàrquing del Prat, les 210 al costat de l’IES Llopis Marí, i les 33 places creades al costat del Pont de Ferro.

Cal recordar a més que en la zona del Racó, al costat del supermercat Consum, també hi ha habilitat un aparcament municipal amb 80 places gratuïtes.