Cullera garantirà l’alimentació aquest estiu a un centenar de menors en situació de vulnerabilitat

L’Ajuntament ofereix un any més el servei de menjador gratuït durant els mesos de juliol i agost per als xiquets i xiquetes de les famílies sense recursos del municipi

Cada estiu, quan acaba el curs escolar i comencen les vacances, les famílies amb escassos recursos s’enfronten a unes certes dificultats com és el cas del tancament dels menjadors escolars.

Per a pal·liar aquesta situació i amb l’objectiu de garantir l’alimentació dels menors en situació de vulnerabilitat del municipi, l’Ajuntament de Cullera ha posat en marxa un any més el servei de menjador gratuït durant els mesos de juliol i agost.

El programa, que ha entrat hui en funcionament, atendrà durant aquest estiu a un centenar de menors en risc d’exclusió social de la localitat.

«Des que vam entrar a governar, les persones han sigut sempre la nostra prioritat. Per això en 2015 vam recuperar aquest servei amb l’objectiu que a cap menor de Cullera li falte un plat de menjar en la taula», ha assegurat l’alcalde, Jordi Mayor.

A més de garantir l’alimentació fora del període lectiu, els xiquets i xiquetes adscrits al programa podran gaudir d’activitats lúdiques al mateix temps que adquireixen bons hàbits per al seu dia a dia.

«Amb el servei de menjador social no sols cobrim les necessitats nutritives de l’alumnat fora del període lectiu, sinó que a més els ajudem a adquirir bons hàbits socials, d’alimentació, higiene i de salut promovent les bones conductes», ha explicat la regidora de Benestar Social, M.ª José Terrades.

Per a aconseguir eixos objectius, les persones responsables del servei treballaran amb els menors, entre altres aspectes, el foment i desenvolupament d’hàbits personals d’higiene i bona alimentació, així com hàbits relacionats amb les normes d’educació bàsiques en la taula. També els donaran a conéixer els aliments necessaris per a una dieta sana i equilibrada.