Home Actualitat Cullera asfalta 35.000 metres de carrers amb mig milió

Cullera asfalta 35.000 metres de carrers amb mig milió

Cullera asfalta 35.000 metres de carrers amb mig milió

El consistori ja ha completat les actuacions en el Raval de Sant Agustí i en el barri de la Bega

Després de l’aturada per les vacances nadalenques, l’Ajuntament de Cullera ha représ el pla d’asfaltat del municipi. La nova fase del programa se centra en el barri de Sant Antoni on feia anys on no havia dut a terme cap actuació d’estes característiques.

Destaca la millora al carrer Replà de Sant Antoni, la principal via d’accés per carretera al Castell, a centenars d’habitatges i a serveis fonamentals com l’IES Blasco Ibáñez.

A més, es milloraran els carrers del Tir i el carrer Progrés, que presenten un ferm en molt males condicions, tal com havien reivindicat des de feia anys els veïns.

D’altra banda, s’actuarà en la plaça Enric Valor, en el cor de la zona turística, on el dèficit d’asfaltat també resulta evident, fet que la comunitat veïnal havia denunciat de forma reiterada.

Estos treballs s’emmarquen en la major operació d’asfaltat de vials públics dels últims anys amb una inversió de mig milió d’euros.

El consistori està duent a terme la repavimentació d’un total de 35.000 metres quadrats de carrers i carreteres en aplicació d’un pla de millora que tracta de pal·liar el mal estat en el qual es troben moltes de les vies després d’anys sense inversió.

Abans de les vacances de Nadal ja es repavimentaren un total de 17 carrers en els barris del Raval de Sant Agustí i la Bega.

Accés per l’N-332

Entre les principals actuacions que es duran a terme en les pròximes setmanes es troba el condicionament de l’entrada sud per l’N-332 (accés des de Favara), popularment coneguda com ‘El cargol’. Es tracta d’un dels principals accessos al municipi que presenta un ferm deteriorat i suposa un greu perill per a la seguretat viària.

El consistori ha assumit esta actuació per valor de 287.000 euros amb la qual s’asfaltaran al voltant de 12.000 metres quadrats. La intervenció contempla també la instal·lació d’il·luminació amb 32 punts de llum, senyalització, sistemes de protecció i l’ornamentació de la rotonda de Caleta.

El criteri seguit pel consistori per a executar estes inversions és estrictament tècnic i s’ha efectuat mitjançant una valoració per part dels tècnics municipals, establint una sèrie de prioritats en funció del mal estat de les vies i del trànsit que suporten.