Com aconseguir el Bono Cesta de la Compra de la Generalitat

L’ajuda es realitzarà a través d’una targeta moneder que s’haurà de gastar en quatre mesos

La Generalitat Valenciana ha anunciat la posada en marxa d’un Bo Cistella de la Compra, amb una ajuda de 90 euros, destinada al pagament d’aliments en qualsevol establiment del sector de l’alimentació de la Comunitat Valenciana. S’estima que el Bo beneficiarà a unes 500.000 persones. El programa estarà dotat amb 48,44 milions i la possibilitat de sol·licitar el bo s’iniciarà a l’abril i finalitzarà el 15 de juliol.

Funcionarà com una targeta-moneder prepagament i la ciutadania disposarà de quatre mesos des de la seua emissió per a gastar els 90 euros en la compra d’aliments. Podran beneficiar-se d’aquest bo les persones residents en la Comunitat Valenciana la renda familiar anual de la qual no haja superat els 21.000 euros en 2021. Així mateix, l’ajuda és compatible amb l’Ingrés Mínim Vital, la Renda Valenciana d’Inclusió i també amb l’ajuda del Govern d’Espanya de 200 euros, que està oberta fins al 31 de març de 2023.

El procediment per a la sol·licitud telemàtica del bo serà senzill i s’oferirà suport a través de les associacions de consumidors i consumidores i de diferents ONG, per a arribar a les persones que tinguen dificultats per a realitzar la petició. Una vegada realitzada la revisió de les sol·licituds i de la documentació presentada per les persones interessades es remetrà un SMS o email informatiu sobre la resolució i la recollida del Bo Cistella de la Compra.

Tota la informació sobre el Bo Cistella de la Compra està disponible en aquest ENLLAÇ.