Home Comarques La Costera Canals aprova una moció per promoure mesures de protecció davant l’increment de les cases d’apostes

Canals aprova una moció per promoure mesures de protecció davant l’increment de les cases d’apostes

Canals aprova una moció per promoure mesures de protecció davant l’increment de les cases d’apostes

L’equip de govern municipal i Reiniciem Canals han aprovat en el primer ple municipal del 2019 la proposta presentada pel grup municipal Reiniciem Canals per començar a treballar des del Consistori per trobar una solució a l’increment de les cases d’apostes.

El grup Reiniciem Canals va explicar en el ple municipal que aquesta moció es conseqüència de la preocupació del benestar de les famílies de la població i, en especial, dels joves perquè les dades de les estadístiques mostren que hi ha un creixement progressiu en l’addició a les cases de jocs i, per tant, s’està convertint en un problema social que ha de tenir solució. El portaveu de Reiniciem va afegir que «en Canals, es pot veure clarament aquest problema comprovant que en molts locals s’han instal·lat recentment cases d’apostes i, des de fa poc, també hi ha una casa d’apostes esportives».

Reiniciem ha mostrat la seua petició perquè des de l’Ajuntament s’actue i es prenguen mesures per a resoldre la ludopatia que és una malaltia i un problema que afecta als joves, però que també repercuteix a les famílies.

Ricardo Requena, l’alcalde de Canals, ha esclarit que «en el ple municipal s’aprova l’inici del tràmit de l’expedient corresponent pels servicis de l’Ajuntament per tirar endavant amb la proposta».

Amb els vots a favor d’aquesta moció de l’equip de govern municipal i del grup de Reiniciem Canals, l’Ajuntament es posa a treballar per a que aquest problema de salut pública no afecte a les famílies de la població o que, al menys, es minimitzen els seus efectes.

Ricardo Requena, ha esclarit que el que s’aprova en el plenari és que s’inicia el tràmit d’expedient corresponent pels servicis de l’ajuntament per tirar endavant amb la proposta.
Cal esperar que des dels ajuntaments es prenguen mesures per a resoldre un problema que afecta als joves però que també repercuteix en les famílies. La ludopatia és una malaltia i per tant, s’ha de tractar com un problema de salud pública que requereix
l’actuació de les administracions públiques per a sensebilizar, informar, previndre i combatre aquest problema.

Reiniciem vol que des de l’Ajuntament s’actue i per això es proposa l’adopció de quatre acords: realitzar en l’àmbit juvenil campanyes de sensibilització, conscienciació i formació per a previndre problemes d’addicció i ludopatia. Col·laborar amb els cossos i forces de seguretat per a la supervisió dels mecanismes que controlen l’accés dels menors d’edat. Desenvolupar mesures urbanístiques que tracten de frenar, dificultar o impossibilitar l’arribada de cases d’apostes al municipi. Incloure en l’ordenança reguladora dels usos de les vies publiques la prohibició expressa de la publicitat de cases d’apostes o jocs online al poble de Canals.

En definitiva és posar-se mans a l’obra per a que aquest probelma de sault publica no afecte a les famílies de la població o que es minimitzen els seus efectes.