Avança la tramitació del nou Centre de FP Integrat de Gandia

Les instal·lacions s’ubicaran en la zona de Beniopa-Passeig i està prevista una inversió de 23,6 milions d’euros.

El ple de l’Ajuntament de Gandia celebrat hui ha aprovat per unanimitat la memòria del projecte i sol·licitar la delegació de competències que permetrà la construcció del Centre d’FP Integrat.

D’aquesta manera, i una vegada la Conselleria revise i resolga la petició, el govern municipal podrà iniciar aquest projecte ambiciós que s’emmarca dins del Pla Edificant que suposa una inversió de 23,6 milions d’euros.

Aquesta actuació ha estat possible gràcies a l’ampliació realitzada per la Generalitat València el passat mes de juliol per tal de continuar construint, millorant i rehabilitant centres educatius. Una mobilització de fons que puja a 700 milions d’euros.

L’alcalde de Gandia, José Manuel Prieto, ha mostrat la seua satisfacció per aquesta aprovació i ha declarat que «es tracta d’una inversió estratègica que aposta per la formació dels joves de la Safor, i que es traduirà en més ocupabilitat i augmentar la sincronització entre l’oferta i la demanda d’ocupació de les nostres empreses» i ha afegit que aquesta infraestructura ajuda a vertebrar la part oest de la ciutat en un sector que està en expansió i que ajudarà a posar en marxa projectes de vida i oportunitats per a tothom».

El nou centre se situarà a la zona de Beniopa-Passeig, on l’Ajuntament de Gandia ha cedit a la Conselleria d’Educació una parcel·la dotacional de 14.000 metres quadrats. Concretament, entre els carrers Partida de Quintà i carrer Parpalló. Com a la resta d’actuacions incloses al Pla Edificant, serà l’Ajuntament de Gandia el que iniciarà els tràmits administratius pertinents per executar el CIPFP.

El Centre Integrat d’FP albergarà fins a cinc famílies professionals amb els seus respectius cicles formatius de grau mitjà i superior. Una proposta en què es continua treballant de forma consensuada amb la comunitat educativa i l’empresariat de la ciutat i la comarca