Home Actualitat Alzira restaura un manuscrit de l’Arxiu Municipal de 1573

Alzira restaura un manuscrit de l’Arxiu Municipal de 1573

Alzira restaura un manuscrit de l’Arxiu Municipal de 1573

L’Arxiu Municipal d’Alzira continua amb la tasca de restauració dels llibres històrics que formen part dels seus fons documentals. Fa tant sols uns dies s’ha rebut, per part de l’Institut Valencià de Conservació, Restauració i Investigació (IVCR), un Padró de Riquesa, volum manuscrit datat a l’any 1573.

Els tècnics de l’IVCR han intervingut convenientment al document, reduint el nivell d’humitat, desinfectant i enfortint els seus fulls. Així mateix, s’han eliminat les espores, restes de hifes i partícules de pols i brutícia, a més de consolidar el suport, que estava prou deteriorat, i s’han reforçat els bifolis, que estaven amb la costura trencada, empalmant fil de cànem, tal com es trobava originalment. Pel que fa a la coberta de pergamí, ha sigut sotmesa a un tractament antifúngic i s’han reparat les raspadures, de la mateixa manera que s’han reintegrat cromàticament algunes zones del llibre.

“El text, de gran valor històric, torna a ocupar després de la seua restauració un lloc habitual en la secció d’Hisenda de l’Arxiu Municipal, secció en la qual figuren altres documents similars d’èpoques anteriors que també han sigut restaurats en els últims anys”, segons ha declarat Isabel Aguilar, vicealcaldessa i regidora de l’àrea.