Home Alzira Alzira recicla més de 31 tones de matèria orgànica el primer any

Alzira recicla més de 31 tones de matèria orgànica el primer any

Alzira recicla més de 31 tones de matèria orgànica el primer any

A tan sols uns pocs dies per a complir un any de la posada en marxa de la primera campanya informativa de participació voluntària i pionera en la Ribera en qüestió de reciclatge de matèria orgànica amb el contenidor marró, la Regidoria de Serveis Públics ha fet balanç del que ha suposat esta nova mesura voluntària que el proper 2020 entrarà en vigor de manera obligatòria a tot el territori, segons la normativa que marca la UE.

“Estes campanyes informatives es van realitzar amb l’objectiu d’anar guanyant camí cap a la data que ja tenim damunt, que ens obliga a tindre un reciclatge de matèria orgànica al contenidor marró, de la mateixa manera que tenim reciclatge de cartó, vidre i envasos i al mateix temps conéixer quina seria la resposta de la ciutadania davant una mesura més de reciclatge a sa casa”, ha assegurat el regidor de Serveis Públics, Fernando Pascual.

Les esmentades campanyes es realitzaren a les zones del parc Pere Crespí, parc de l’Alquenència/Gabriela Mistral i les avingudes de Sants Patrons i Lluís Suñer amb una participació final de més de 1.500 voluntaris que han aconseguit un reciclatge de 31,200 tones de matèria orgànica durant l’any 2018.

A hores d’ara Alzira disposa de 32 contenidors repartits entre les zones esmentades. Cal recordar que els usuaris d’estos contenidors disposen d’una clau exclusiva per tal de dipositar els residus orgànics al contenidor corresponent, de tal manera que no es puga contaminar amb altres components, amb la intenció d’aprofitar la matèria orgànica i fabricar compost que s’utilitza a diferents zones de la ciutat per tal d’abaratir costos i al mateix temps fer d’Alzira una ciutat agradable, neta, moderna i que mira cap al futur conscienciats de per què hem de ser cada vegada més aplicats a l’hora de cuidar el nostre entorn i ser responsables amb la sostenibilitat.

Fernando Pascual, regidor de l’àrea responsable, ha declarat al respecte estar satisfet pel resultat d’esta prova a la ciutat d’Alzira: “És vertaderament important conéixer les dades d’este primer pas que Alzira va donar cap al reciclatge de matèria orgànica ja que en només uns mesos els veïns i veïnes acceptaren de bona gana esta mesura, que ha superat les expectatives marcades des del nostre departament, tant en el nombre de voluntaris com en la demanda de contenidors en altres zones de la ciutat. Este és un dels objectius que ens hem marcat per a este 2019, subministrar de contenidors marrons, exclusivament per a matèria orgànica, aquelles zones que a hores d’ara no disposen d’ells. Les xifres ens demostren que Alzira és una ciutat conscienciada amb el reciclatge, la sostenibilitat i el medi ambient”.