Alzira posa en marxa la campanya «El valencià en moviment»

La campanya va dirigida als centres educatius, als clubs i escoles esportives

L’Ajuntament d’Alzira, a través del Serval, té com a objectiu la normalització del valencià en la  població, i entre les múltiples actuacions realitza, per tercer any consecutiu, la campanya «El valencià en moviment» dirigida als centres educatius, als clubs i a les escoles esportives municipals, però també a tots els implicats en esta àrea.

«Un any més ens dirigim als joves i als xiquets i a les xiquetes que estudien als centres educatius i al seu professorat, així com als usuaris de les instal·lacions esportives municipals perquè empren el valencià amb naturalitat, especialment, en l’àmbit esportiu, en l’oci i la diversió» ha declarat el regidor de Cultura, Alfred Aranda.

Material divers

El regidor de Cultura, Alfred Aranda, i la tècnica del Serval, Andrea Maravilla, han visitat hui l’IES José María Parra, l’IES Rei en Jaume, l’IES La Murta, i els col·legis Lluís Vives i La Purísima, als quals han dut el següent material:

Un cartell amb el lema «El valencià dona molt de joc», que inclou joves esportistes que juguen amb modismes i un breu llistat de noms d’esports dels quals, de vegades, en desconeixem la forma correcta i emprem castellanismes o anglicismes, la qual cosa cal evitar o corregir. Per exemple: beisbol, boxa, handbol, hoquei, etc.

Una dotzena de divertits adhesius amb frases fetes molt nostres que hem adaptat a diversos esports, per a repartir entre el vostre alumnat com considereu oportú: «Vaig aigua al coll», «Vaig amb el lleu fora», «Quin pes m’has llevat de damunt», «Ja està bé de llançar balons fora»,«Espavila’t, no toques pilota!», «Amb l’esport fem pinya», «Tot va sobre rodes», «Apega’t a roda»,«Només feu que passar-se la pilota», «No li dones més voltes».

Un parell de samarretes de la campanya destinades al professorat d’Educació Física.

La resta de centres educatius han rebut o rebran en els pròxims dies tot este material gràcies a la col·laboració dels tècnics d’Educació Infantil, Salud Caravantes i Diego García, que estan visitant diversos col·legis on desenvolupen activitats per als xiquets i les xiquetes en la campanya relacionada amb la celebració del Dia Internacional del Joc, que té lloc el 28 de maig. Esta campanya, que es va iniciar el 16 de maig i que finalitza a finals de juny, està orientada a donar a conéixer i fomentar els jocs tradicionals valencians.