Així quedarà el Port de Gandia després de la inversió de 6 milions

La zona dels tinglats del port es convertirà en un espai de generació d’oportunitats

El projecte presentat per l’Ajuntament de Gandia i l’Autoritat Portuària de València a la plaça Central de l’estand de la Comunitat Valenciana en Fitur compta amb una inversió inicial de més de sis milions d’euros, es diu “Camins a la mar” i començarà a desenvolupar-se durant aquest 2023.

Els tinglats 14 i 15 es destinaran al futur Centre d’Art o Espai Singular mentre que els embulls 9, 10, 11 i 13 acolliran usos recreatius i comercials. El tinglat número 12 es convertirà en un passeig semicobert que servirà per a connectar les zones Nord i Sud.

Aquesta actuació aconseguirà una efectiva integració urbana entre el Grau i el Port, acabant amb les barreres arquitectòniques existents i posant en valor uns elements icònics per a la ciutat i el barri com són les antigues vies de tren i els tinglats fruiters.

La intervenció crearà un “singular equipament urbà” que omplirà de vida i d’activitat cultural, social i d’oci el Moll Sud. Així doncs, la zona posterior dels tinglats es convertirà en un passeig amable i modern d’uns 11.000 metres quadrats d’extensió en el qual la vegetació i l’arquitectura es fusionaran per a crear el màxim confort als vianants.

Pel que respecta als continguts, els tinglats seran lloc de trobada de la ciutadania i punt de referència dels visitants. En ells s’allotjarà un espai singular interior i exterior. També albergaran establiments de restauració, comerços i locals culturals i d’oci. L’actual Torre del rellotge cobrarà especial importància, situant al costat d’ella un passeig obert al públic que comunicarà la zona Nord i Sud de l’antic moll fruiter.