Oliva innova en els jocs infantils dels centres educatius

La Conselleria d’Educació ha valorat molt positivament aquesta iniciativa i ha definit aquests models de jocs com un camí a seguir per a altres centres educatius.

Des de la regidoria d’Educació de l’Ajuntament d’Oliva, s’ha portat a terme una iniciativa innovadora que ha consistit en renovar els patis escolars amb jocs i elements que dinamitzen els mateixos espais, fent-los més participatius.

S’han instal·lat 2 tirolines com a jocs infantils en els patis escolars que han suposat un canvi de model fins i tot en la mateixa Conselleria d’Educació. Treballant perquè aquest tipus d’elements s’implementen en altres centres educatius no sols d’Oliva sinó també de la resta de la Comunitat Valenciana.

En concret tant al CEIP Desemparats com al CEIP La Carrasca, la regidoria d’Educació conjuntament amb empreses del municipi han implantat aquests jocs educatius, 2 tirolines que aporten un canvi de concepte respecte a allò que ha de ser el pati escolar com a zona d’esbargiment i que els mateixos xiquets i xiquetes puguen interactuar més enllà del simple joc.

Per al cas concret del CEIP La Carrasca, també s’ha portat a terme la renovació total del pati d’infantil, creant un espai dinamització, on els alumnes puguen treballar la psicomotricitat, així com gaudir de l’entorn en el que es troben.

Aquest va ser un model pilot, la resta de centres educatius ja ha sol·licitat formar part d’aquest projecte i al llarg d’aquest curs escolar també despondran de tirolines així com de jocs infantils més innovadors