L’XI Concurs Millor Sommelier de la Comunitat Valenciana, que organitza la Federació d’Associacions de Sommeliers (FASCV), s’ha celebrat enguany a Alacant Gastronòmica
El sommelier cullerense Javier Cantos ha sigut coronat avui a Alacant Gastronòmica com a Millor Sommelier de la Comunitat Valenciana en una renyida final a la qual han arribat tres candidats de més de quaranta que s’havien presentat al certamen, organitzat anualment per la Federació d’Associacions de Sommeliers (FASCV).
La prova consistia en un examen teòric de 80 preguntes i un tast a cegues de dos vins, un blanc i un negre. Les tres millors puntuacions de totes dues proves han arribat a una final que ha guanyat Javier Cantos, sommelier del Racó del Faro de Cullera: un negoci familiar que van crear els seus pares en 1982, un acollidor restaurant de cuina mediterrània i producte quilòmetre zero, amb Chema Gómez com a cap de cuina, que proposa plats de carta o diversos menús degustació, també amb maridatge de vins. La seua carta de vins consta de 500 referències, per la qual cosa el seu celler és una de les referències de la Comunitat València.
La competició, oberta a la participació de sommeliers de tota Espanya i professionals del canal HORECA, estava organitzada per FASCV. El seu director, David Remolar, ha assenyalat que Alacant Gastronòmica “suposa una oportunitat de donar una major visibilitat al concurs i a la labor que desenvolupen els sommeliers, per la magnitud de la cita i per la quantitat de públic i de professionals d’altíssim nivell que es donen cita”.