39 persones provinents de l’atur agrícola treballaran este estiu en Gandia

Durant 3 mesos hi actuaran a la Platja de l’Auir, la Marjal de Gandia, el Paratge Natural Municipal Parpalló-Borrell i en la creació i millora d’infraestructures rurals, gràcies al Programa SEPE Agrícola 2020 del Ministeri de Treball.

Els regidors de Gestió Responsable del Territori i Recursos Humans, Alícia Izquierdo i José Manuel Prieto, respectivament, han donat la benvinguda aquest matí a les 39 persones aturades agrícoles que durant l’estiu realitzaran tasques de neteja, manteniment o prevenció d’incendis als espais naturals i camins rurals de Gandia.

Ha sigut possible gràcies a una ajuda 182.757’69 € del Ministeri de Treball, Migracions i Seguretat Social, a través del Programa SEPE Agrícola 2020. L’Ajuntament hi afegeix 11.000 € més. Les contractacions no són mensuals com fa dos anys, sinó de 3 mesos, per tal de donar major estabilitat laboral als treballadors del sector agrícola durant la temporada baixa.

4 brigades

“Un any més, ens acollim a aquesta subvenció, ja que considerem que és una ajuda important per a les persones que treballen en el camp i es queden sense treball una vegada finalitza la campanya. A més, es contribueix a millorar i conservar el nostre entorn natural, gràcies també als coneixements d’aquests treballadors i treballadores del sector primari. Realitzaran tasques de conservació i desenvolupament del patrimoni forestal, del medi ambient, la prevenció d’incendis o la creació i millora d’infraestructures rurals en diverses zones de l’àrea periurbana de Gandia. Dins el personal contractat hi ha 4 enginyers forestals que ajudaran a fer el suport tècnic per part dels treballadors de la casa”, ha explicat Izquierdo.

S’han dividit en 4 brigades que hi realitzaran diferents tasques a les zones dels Ullals de la Marjal de Gandia, el Paratge Natural Municipal Parpalló-Borrell, en estructures agràries de Gandia i a la Platja de l’Auir i la Devesa.

Per la seua banda, el regidor de Recursos Humans ha recordat “l’aposta del govern local pels plans d’ocupació, en aquest cas vinculat a l’atur agrícola, convertint en oportunitat la parada obligada del sector. L’Ajuntament fa la selecció i formació a partir dels perfils que ens fa arribar el Servef i els posem a disposició dels dispositius municipals que posem en marxa per tindre cura de la ciutat durant l’estiu”.