28 anys de presó per als joves d’Alzira que assassinaren a un home per a robar-li

Els acusats van colpejar a la víctima fins causar-li la mort

La Secció Tercera de l’Audiència Provincial de València ha imposat sengles penes de 28 anys de presó als dos joves d’Alzira que van assassinar a un home per a robar-li. La sentència es basa en el veredicte de culpabilitat emés per un jurat popular el passat 27 de gener, al final del judici per aquests fets.

Els acusats es van presentar en el domicili de la víctima, en l’avinguda Peris i Valero de València, la nit del 7 de desembre de 2016. L’home els va deixar entrar perquè coneixia a un d’ells. Una vegada a l’interior de l’habitatge, els nouvinguts van colpejar reiteradament al propietari perquè els revelara on guardava els diners i els objectes de valor.

L’estrangularen després d’una brutal pallissa

Els assaltants es van fer amb una targeta de crèdit després de fracturar armaris i altres mobles. Finalment, van decidir matar a la víctima i la van colpejar fins a fracturar-li la laringe, tal com recull el relat de fets provats de la sentència.

Després de perpetrar el crim, els acusats van col·locar al mort una bossa de plàstic al cap i li la van nuar amb una corda al coll, van abandonar l’habitatge i es van dirigir amb cotxe a la ciutat d’Alzira, on aqueixa mateixa matinada van intentar extraure 600 euros en un caixer automàtic amb la targeta sostreta.

La magistrada de la Secció Tercera de l’Audiència de València que ha presidit el tribunal del jurat considera a cada acusat autor d’un delicte de robatori amb violència, penat amb cinc anys de presó, i d’un delicte d’assassinat, castigat amb altres 23 anys.