2.500 habitatges de Real, Montitxelvo, Rafol de Salem, Beniatjar, Montroi i Rugat ja disposen d’internet d’alta velocitat

Les sis poblacions valencianes tenen accés a la fibra òptica més ràpida que existeix hui en el mercat (1.000 Mbps)

 

Més de 2.500 habitatges de Real, Montitxelvo, Rafol de Salem, Beniatjar, Montroi i Rugat compten en l’actualitat amb la fibra òptica d’Adamo. En concret, l’operador proporciona servei a 2.561 llars d’aquestes sis localitats de la província de València. A més, amb la connexió a Internet més ràpida que existeix avui dia en el mercat (1.000 Mbps).

Més de 1.300 domicilis en Real

De forma desglossada, la companyia ja dota d’infraestructura d’alta velocitat a 1321 immobles en Real, 393 a Montitxelvo, 317 en Rafol de Salem, 207 a Beniatjar, 204 a Montroi i 119 a Rugat.

Desplegament d’Adamo a la província

Amb aquest nou pas, el desenvolupament de l’equipament de telecomunicacions continua en marxa a València. Així, les sis poblacions enumerades se sumen a les recentment afegides Salem, Terrateig, Benicolet i Llutxent.

Altres 30.000 llars a València

En conjunt, Adamo instal·larà Internet d’alta velocitat en altres 30.000 llars de la regió al llarg de 2021 i 2022. En concret, seran 29.775 domicilis els que es beneficiaran d’aquest nou equipament.

Més de 7 milions en ajudes PEBA

Aquest creixement es dóna suport, d’una banda, en les subvencions del Programa de Banda Ampla de Nova Generació (PEBA) del Ministeri d’Assumptes Econòmics i Transformació Digital, que està cofinançat per la Unió Europea (UE). En conjunt, Adamo va resultar adjudicatari de 80 milions d’euros per a desplegar fibra òptica en 500.000 llars de 20 províncies. D’aqueix pressupost, més de 7 milions es destinaran a la instal·lació d’aquesta infraestructura a València.

Inversió total de 13 milions en fibra òptica per als valencians

D’altra banda, aquesta expansió és possible gràcies també a les inversions pròpies d’Adamo, que als 7 milions esmentats sumarà altres 6 que completaran un desemborsament superior als 13 milions d’euros per a portar Internet d’alta velocitat a ciutats i pobles de València.

El coronavirus no frena l’expansió d’Adamo

Cal destacar que el ritme de creixement de l’empresa a penes es veu influït per la irrupció de la COVID-19: l’operador de telecomunicacions porta fibra òptica a 25.000 noves llars al mes a Espanya malgrat la pandèmia.

En aqueix sentit, cal subratllar que els temps actuals -marcats pel coronavirus- exigeixen als operadors de telecomunicacions que siguen capaces de satisfer l’enorme demanda que existeix de comptar amb una connexió a Internet de qualitat. Per a això, com ja s’ha assenyalat, Adamo ofereix la fibra òptica més ràpida del mercat (1.000 Mbps), que es tradueix a poder teletreballar amb una connexió estable, mantenir videoconferències sense corts, estar més prop dels familiars i amics que viuen lluny, passar cites mèdiques per videocridada, comprar a través d’Internet, tenir la possibilitat d’accedir a educació de forma remota o veure sèries o gaudir de videojocs en línia, entre altres opcions.

Les mateixes oportunitats per a l’àmbit rural

L’empresa continua amb el seu suport a la connectivitat també fora de les grans ciutats. En aqueix sentit, el compromís d’Adamo és clar: portar la fibra òptica a tots els racons de València, també a entorns històricament oblidats de la província.

Un pla d’expansió per valor de 250 milions

Això és possible gràcies a un ambiciós pla d’expansió que aconsegueix els 250 milions d’euros, els resultats dels quals són una xarxa pròpia de 10.000 quilòmetres i la tecnologia necessària per a connectar al món rural, gràcies a les quals Adamo ja ofereix servei en 700 municipis de tot el país.

Sobre ADAMO

Adamo, amb seu a Barcelona, és un operador de vocació nacional, però amb un enfocament de negoci regional i local. Present en el mercat espanyol des de 2007, la companyia dóna prioritat a les àrees rurals i a les noves zones urbanes amb una alta densitat de població, proporcionant la fibra òptica més ràpida del mercat (1.000 Mbps). EQTPartners, el fons d’inversió i soci majoritari d’Adamo, recolza el seu actual pla d’expansió, potenciat a principis de 2020 amb 250 milions d’euros. Així mateix, Adamo és el principal adjudicatari del Programa de Banda Ampla a Nova Generació (PEBA-NGA 2020-2022), finançat per l’Estat i la UE, havent rebut 80 milions en subvencions per a portar Internet d’alta velocitat a 500.000 llars situades en zones rurals de 20 províncies. Gràcies a comptar amb infraestructura pròpia, a més d’Internet, Adamo proporciona als clients telefonia fixa i mòbil, així com serveis per al mercat empresarial i majorista.