Oliva inicia la transformació de l’emblemàtic Passeig Gregori Maians

Aquesta actuació de reforma integral del passeig es dividirà en dos fases

 

Oliva continua la seva transformació. La reforma del Passeig Gregori Maians, un dels projectes més ambiciosos de les regidories de Parcs i Jardins i de Planejament Urbanístic que encapçalen la vicealcaldessa Ana Morell i el regidor Miguel Monzonís, respectivament, ja ha iniciat el camí cap a la seva conversió en una de les zones més revitalitzades de la ciutat d’Oliva.

Amb la firma de l’acta de replanteig que va tindre lloc ahir, a la mateixa ubicació on s’iniciaran les obres i amb la presència de totes les parts implicades: els responsables de l’empresa adjudicatària, els tècnics municipals responsables de l’obra i de la seva execució i els representants polítics de l’Ajuntament d’Oliva, es va procedir a l’acte protocolari.

Amb aquesta firma s’ha iniciat un procés d’execució de les obres que tenen una duració prevista d’uns 8 mesos. Aquest període de temps es mantindrà la major mobilitat i accessibilitat per als comerços de la zona als quals ja ha informat la pròpia vicealcaldessa, amb una visita que va realitzar ahir mateix per mantindre el contacte amb aquests negocis i poder saber de primera mà les seves necessitats en cas de que sorgeixen durant l’actuació.

Solució a problemes estructurals

A més de la revitalització d’aquesta part de la ciutat, amb una clara aposta per la dinamització de l’activitat comercial, amb la reforma integral del passeig Gregori Maians, es solucionaran també els problemes d’inundabilitat per les aigües pluvials. L’actuació contempla, de forma global i en el conjunt de les dos fases, una solució definitiva per a canalitzar en tres punts del seu vial l’aigua provinent de les precipitacions abundants i en alguns casos torrencials que solen succeir en aquesta part del litoral mediterrani.

Aquestes millores en el plano de la inundabilitat tindran com a principal objectiu, corregir, amb una pendent construida amb suficient desnivell, el col·lapse d’aigües en diversos punts negres d’aquest passeig. Principalment, el que té a les fonts i a l’Avinguda Loygorri com a protagonistes en els temporals de pluja que assolen any rere any Oliva.

La vicealcaldessa i regidora de Parcs i Jardins, va destacar després de la firma que “amb aquesta obra volem que Oliva prolongue el seu meravellós passeig central i convertir-lo en una magnífica zona comercial, on la gent puga gaudir de la seva amplitud, despertant l’interès d’emprenedors que vullguen crear els seus negocis en una de les millors zones de la ciutat. I per descomptat, donar solució a una de les reivindicacions històriques que no és altra que eliminar les acumulacions d’aigua en l’encreuament entre el Passeig i l’Avinguda Loygorri”, va explicar Ana Morell.

Per la seva part, el regidor de Planejament Urbanístic va posar en valor aquesta reforma “tan necessària per a convertir el passeig en un vertader passeig per a les persones, un lloc de pas freqüent per a centenars de vianants a diari, però al que li faltava un tram per peatonalitzar completament i una humanització vertadera, amb espais verds més amplis. I com no, una reducció total de la inundabilitat gràcies a la recollida d’aigües pluvials que es contempla en el projecte a executar en aquesta obra que començarà en pocs dies. Estem d’enhorabona a Oliva amb aquesta ambiciosa reforma que hem pogut dur endavant”, va manifestar Miguel Monzonís.