El TSJ desbloqueja el sector d’Equipaments de Gandia i les obres arranquen després de l’estiu

Desestima el recurs d’una empresa i permetrà desenvolupar el PAI per atraure negocies i crear ocupació

El Tribunal Superior de Justícia de la Comunitat ha desestimat l’últim dels recursos interposats per l’empresa Lluna Park SL, amb la qual cosa es desbloqueja definitivament el sector d’equipaments privats de la Platja de Gandia.

Així, ho han anunciat aquest matí el vice-alcalde i regidor delegat d’Urbanisme, Josep Alandete, i l’edil delegat de Turisme, Vicent Mascarell.

Es tracta d’un sector amb de 174.412 m², que permetrà la incorporació de 94.837 m² de sòl terciari comercial. Després de l’estiu es reiniciaran les obres d’urbanització, amb una duració de 18 mesos.

L’import de les quals supera els 9.5 milions d’euros, als quals s’ha de sumar 8.800.000 euros del depòsit de pluvials. Aquestes actuacions permetran la ubicació d’empreses i la creació de llocs de treball.

Tanc de tronades de Clot de la Mota

Amb aquesta sentència favorable a l’Ajuntament i el projecte de construcció del tanc de tronades del Clot de la Mota s’han superat els principals obstacles perquè es puga tornar a reprendre el PAI d’equipaments privats amb garanties.

Alandete ha recordat que es tracta “d’un espai d’ús terciari que junt amb el bulevard en construcció servirà a més com alternativa perquè puguen instal·lar-se locals d’oci, apartats de les zones residencials«.

«Millora de la qualitat acústica de la platja»

«Açò suposarà una notable millora de la qualitat ambiental i acústica del nucli urbà de la platja, part fonamental de la Gandia amable, segura, tranquil·la i respectuosa medioambientalment que estem construint. Gandia no para”.

Una bona noticia per a la ciutat, segons el regidor Mascarell, “en generar i per a la platja i la nostra oferta turística en particular. Acabar este espai esdevé necessari per ampliar i millorar la nostra oferta d’oci, serveis i hoteleria a la platja”.

Cal recordar, que es tracta d’un dels sectors més complexos de gestió previstos des del Pla General d’Ordenació Urbana de 1983, que va iniciar els seus tràmits al 2004.

Ha sigut afectat per canvis de lleis i d’informes sectorials. Així, ha patit més de 20 recursos contenciosos-administratius, querelles i denúncies penals que han sigut totes desestimades i arxivades.