L’Entitat Pública de Sanejament d’Aigües Residuals repara l’emissari submarí amb 800.000 euros

Dóna servei a Gandia i altres 16 poblacions de la Safor, uns 100.000 habitants

L’EPSAR (Entitat Pública de Sanejament d’Aigües Residuals) ha notificat a l’Ajuntament de Gandia l’imminent inici de les obres de reparació de l’emissari submarí, infraestructura que resultà afectada el darrer mes de gener per la tempesta Gloria.

L’emissari submarí vessa a la mar l’aigua depurada en l’EDAR (Estació Depuradora d’Aigües Residuals) de Gandia-la Safor, la qual dóna servici a Gandia i altres 16 poblacions de la comarca, amb una població estimada de més de 100.000 habitants, sense tindre en compte la variació estacional.

Com es recordarà la tempesta Gloria va provocar intenses pluges i vents huracanats en la zona costanera de la Comunitat Valenciana entre el 19 i el 23 de gener passat. Aquests fenòmens van provocar que s’arribaren a registrar ones de fins a 8 metres d’alçada enfront del Golf de València.

Desperfectes

Superat l’episodi meteorològic l’EPSAR va fer una inspecció a principis de febrer i va comprovar l’existència de diversos desperfectes. El més greu en forma d’una desconnexió total a aproximadament 500 metres de la costa i 7’8 metres de profunditat. Vista aquesta problemàtica i altres desperfectes es decideix tramitar una obra d’emergència. Tan prompte se superen diversos tràmits pendents, s’iniciaran els treballs.

Miguel Ángel Picornell, regidor responsable del Cicle Integral de l’Aigua ha valorat positivament la notícia i ha explicat que «Estem parlant d’unes obres d’envergadura el pressupost de les quals supera els 800.000 euros. Bàsicament es repararà una fuita existent a 50 metres de la costa amb una actuació que compren la utilització de retroexcavadores des de terra i la construcció d’un espigó provisional per a poder accedir i la substitució de les canonades de les desconnexions detectades a 500 i a 1.150 metres de la costa».