Home Cultura Gandia acull el XII Festival de Guitarra Salvador García ‘Panxa Verda’

Gandia acull el XII Festival de Guitarra Salvador García ‘Panxa Verda’

Gandia acull el XII Festival de Guitarra Salvador García ‘Panxa Verda’

El certament musical tindrà lloc del 28 de juny al 6 de juliol, a la Casa de Cultura Marqués González de Quirós.

S’hi podrà gaudir de guitarristes de prestigi internacional, a més dels participants al IV Concurs de Joves intèrprets. Paral·lelament, també hi estan previstes classes magistrals per a alumnat local i internacional (EUA, Itàlia, Mèxic, Portugal…).

El regidor delegat de Cultura, Nahuel González, ha presentat hui juntament amb David López, organitzador, el XII Festival de Guitarra Gandia. Salvador García «Panxa Verda», del 28 de juny al 6 de juliol, a la Casa de Cultura Marqués de González de Quirós.

González ha destacat que es tracta d’un Festival ja consolidat i amb molt de prestigi al nostre territori i internacionalment. “És un orgull poder rebre artistes d’aquest prestigi a Gandia. La nostra ciutat és també un referent musical internacional a l’estiu gràcies a festivals com aquest i el Marquesa Concerts o Polisònic. Per això, convide la ciutadania a gaudir d’aquests concerts i a conèixer un poc més la cultura musical associada a la guitarra”.

PROGRAMA D’ACTIVITATS

Divendres 28 de juny – 20 h: Homenatge a Salvador Valls, qui va ser professor de guitarra en Gandia, en commemoració del 10 aniversari de la seua mort. Hi participaran antics alumnes, amics i companys, com ara: Rubén Parejo, David López, Aris Valls, Ausiàs Parejo o Elena Tarrazó. Entrada lliure.

Dilluns 1 de juliol – 20 h: Rubén Parejo, premiat a concursos internacionals. Com a solista ha actuat a gairebé tot Europa i Amèrica. I, recentment, al Japó. Entrada: 5 €.

Dimarts 2 de juliol – 20 h: David López, Gabriel Guillén (figura guitarrística internacional de la nova generació), i el guitarrista nord-americà, David Madrigal. Entrada: 5 €.

Dimecres 3 de juliol – 20 h: Concert dels premiats en el III Concurs de Joves Intèrprets: David Escobar, Ausiàs Parejo i Alejandro Nogales. Seguits del prestigiós guitarrista flamenc internacional, Juan de Pilar. Entrada: 5 €.

Dijous 4 de juliol – 20 h: Tambora Guitar Quartet. Concert de joves intèrprets del Conservatori de València: Joan Campos Salvador, Milen Petrov, Alejandro Pérez Carpio i Carles Ródenas Martínez. I l’actuació de la guitarrista japonesa de projecció internacional, Tomomi Kohno. Entrada: 5 €.

Divendres 5 de juliol: Fase eliminatòria de les categories C i D del IV Concurs de Joves Intèrprets (18.30 h). Audició d’alumnat (20 h). Entrada lliure.

Dissabte 6 de juliol: Fase final IV Concurs de Joves intèrprets (10 h). Prova de guitarres Esteve i Valentín Andronic. Amb la col·laboració especial de Paco Oltra. Audició d’alumnat, lliurament de premis i diplomes (18.30 h).

Paral·lelament al festival i al concurs, hi haurà cursos o classes magistrals, en els quals participen 7 alumnes de la universitat de Dallas (EUA) i d’altres provinents d’Itàlia, Mèxic, Portugal, etc. Cada any augmenta el nombre de participant.