Home Actualitat Centenars de persones acompanyaran este diumenge a Nostra Senyora de La Murta

Centenars de persones acompanyaran este diumenge a Nostra Senyora de La Murta

La processó partirà des de la parròquia de Santa Catalina, amb la imatge pelegrina de Nostra Senyora de la Murta

La Real Confraria de Nostra Senyora de la Murta, d’Alzira, ha organitzat aquest diumenge el tradicional romiatge a les ruïnes de l’antic Monestir dels Jerònims, en el paratge alzireny de la Murta, en un recorregut a peu de 8 quilòmetres.

Abans de l’inici del romiatge, els participants, d’Alzira i de localitats pròximes, es concentraran a les 8 hores en la parròquia de Santa Catalina, en la capella de la qual del Sagrari es venera la imatge de la Verge de la Murta, on es repartiran les canyes i tindrà lloc la benedicció dels romers, segons el rector, José Enrique Masiá.

Posteriorment, després d’unes danses en honor a la Verge “partirà el romiatge, amb la imatge pelegrina de la Verge de la Murta, en un xicotet carro tirat per un cavall després del qual caminaran tots els romers participants”, ha assenyalat.

Una vegada arribe el romiatge a les ruïnes del monestir “tindrà lloc l’entronització de la imatge, una ofrena floral i a les 13 hores, celebració d’una missa de campanya, en sufragi per tots els confrares i devots, després de la qual es repartirà entre els romers el pa beneït, com feien antigament els monjos jerònims”, ha apuntat el rector, consiliari de la Real Confraria.

Després de compartir un menjar de germanor, “la imatge de la Verge serà traslladada a una capella pròxima a les ruïnes, la Capella de la Vall, on serà acomiadada amb el cant de l’himne de La nostra Senyora de la Murta i una Salve”.

La imatge de la Verge de la Murta va ser venerada en el monestir dels Jerònims fins a la desamortització de Mendizábal, en el segle XIX, quan va començar a rebre culte en la parròquia de Santa Catalina d’Alzira. La imatge actual, que es venera en la capella del Sagrari, va ser esculpida en la postguerra, en haver sigut destruïda l’anterior durant la persecució religiosa de 1936.