Home Actualitat Pilar Peiró primera dona al capdavant de l’Ajuntament de Miramar

Pilar Peiró primera dona al capdavant de l’Ajuntament de Miramar

Pilar Peiró primera dona al capdavant de l’Ajuntament de Miramar

La candidata electa a l’alcaldia guanya les eleccions municipals amb majoria absoluta. El consistori de La Safor continuarà sent socialista després de la marxa de l’històric Asensio Llorca

Aquest diumenge el mapa espanyol es va tenyir del color roig. A la comarca de La Safor els socialistes van aconseguir la victòria en dotze municipis: l’Alqueria de la Comtessa, Benirredrà, Gandia, el Real de Gandia, Vilallonga, La Font d’en Carrós, Alfauir, Benifaió, Beniarjó, Benirredrà, Llocnou de Sant Jeroni i Miramar. És just en aquest últim consistori, on el PSPV-PSOE ha aconseguit revalidar les xifres de les eleccions de 2015 malgrat la marxa històrica del seu alcalde Asensio Llorca.

L’edil de Miramar deixa el seu despatx després de 28 anys al capdavant de l’Ajuntament. El seu relleu l’agafa Pilar Peiró, actual secretària general del grup socialista a Miramar, que ha aconseguit fer-se amb la majoria absoluta en el municipi en sumar huit de les onze regidories. La mateixa xifra que en 2015 aconseguia el seu company de partit. I que ara la consagra com la candidata electa a l’alcaldia.

Natural d’aquesta localitat, Peiró entrarà al despatx de l’alcaldia com la primera dona que ocupa el bastó de comandament en la història de la democràcia d’aquest municipi. A més, com era normal en els anteriors equips de govern, ella tornarà a estar acompanyada per un equip paritari entre dones i homes.

Peiró s’ha reivindicat durant tota la campanya electoral com “la continuïtat d’un projecte socialista que es va iniciar en 1979 de la mà de l’alcalde Vicent Falquet” i que “s’ha consolidat al llarg d’aquestes tres dècades de govern del PSPV-PSOE amb Asensio al capdavant”. Un alcalde amb qui la candidata ha treballat braç a braç durant els últims 16 anys.