Cultura reconeix la col·lecció museogràfica del vidre de l’Olleria

0
49
Museu Vidre de l'Olleria

La col·lecció està ubicada a la Casa Santonja-Palau dels Marau, un edifici del segle XIX declarat BIC per les pintures murals que alberga

La Conselleria d’Educació, Investigació, Cultura i Esport ha reconegut la col·lecció museogràfica permanent del vidre de l’Olleria, que posa en valor la protecció, conservació i divulgació del vidre en totes les seues modalitats, incloent-hi la seua relació amb les artesanies locals.

La indústria del vidre ha sigut una font de riquesa per a moltes famílies i ha generat una xarxa d’empreses auxiliars que ha beneficiat la prosperitat del poble. A l’Olleria es treballa el vidre des del segle XVI, segons les referències bibliogràfiques trobades.

La col·lecció conté unes 1.000 peces aproximadament que representen tots els estils i les modes de vidre que s’han fabricat a l’Olleria des dels seus orígens fins a l’actualitat. Posseeix peces úniques del segle XVIII i del segle XIX, encara que la major part d’aquestes són del segle XX. Al centre de la sala-museu hi ha un forn de vidre tradicional amb tot tipus d’instruments per a modelar, treballar, donar vida i art a aquesta matèria incandescent.

La col·lecció s’ubica a la Casa Santonja-Palau dels Marau, un edifici del segle XIX declarat bé d’interés cultural per les pintures murals que alberga.

L’edifici representa la noblesa il·lustrada i liberal que liderava la societat política i econòmica de l’època. Mostra d’aquest poder sorgeixen les importants pintures murals plenes d’iconografia i simbolisme relacionades amb la maçoneria valenciana. Destaquen especialment les 12 figures humanes de la sala principal que responen a al·legories.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here