Home Actualitat El col·legi Teresa Coloma de Xàtiva comptarà amb una aula de 2 anys per al proper curs

El col·legi Teresa Coloma de Xàtiva comptarà amb una aula de 2 anys per al proper curs

El col·legi Teresa Coloma de Xàtiva comptarà amb una aula de 2 anys per al proper curs

El director territorial Territorial d’Educació, Investigació, Cultura i Esport de la Generalitat Valenciana, Luis Santiago Estañán, ha comunicat a l’Ajuntament de Xàtiva la seua proposta per habilitar una aula de 2 anys per al curs 2019-2020 al col·legi d’educació infantil Teresa Coloma. Amb aquesta mesura, s’amplia l’oferta d’educació infantil gratuïta de 2 a 3 anys a la ciutat. A més d’aquesta nova aula que arrancarà el proper curs al Teresa Coloma, Xàtiva compta amb aquest servei en altres dos centres públics com el Taquígraf Martí i l’Attilio Bruschetti.

Per tal d’albergar la nova aula de 2 anys, els espais del centre han d’adequar-se amb distintes mesures de protecció, com ara una tanca que delimite un espai de 40 metres quadrats al pati, protegir endolls o radiadors o crear un accés directe de l’aula al servei.

Les aules de 2 anys arribaren als centres públics de Xàtiva en el curs 2015-2016. Suposaren la creació de 36 places gratuïtes per a xiquetes i xiquets de la ciutat. La creació d’aquestes noves unitats millorà les perspectives de futur per a aquestos dos centres escolars públics de Xàtiva, ja que es garantia la continuïtat i l’estabilitat de l’oferta formativa dels col·legis escollits.

D’altra banda, la Generalitat Valenciana ja ha informat sobre el procés d’admissió; el tràmit que segueixen les famílies per a incorporar els fills i filles per primera vegada al sistema educatiu valencià o quan decideixen canviar de centre per qualsevol motiu. Una vegada s’obté una reserva de lloc escolar a través del procés d’admissió, comença el període de matriculació. Les xiquetes i els xiquets que han nascut l’any 2013 podran matricular-se en primer curs d’Educació Primària, els nascuts en 2016 ho podran fer en el primer curs del segon cicle d’Educació Infantil (Infantil de 3 anys) i els nascuts el 2017 en les aules de 2 anys, als municipis on estan establertes.

Informació de matrícula