Home Cultura 24 dioptrías, Raimundo Amador i Els Zigarros actuen en Marquesa Concerts

24 dioptrías, Raimundo Amador i Els Zigarros actuen en Marquesa Concerts

24 dioptrías, Raimundo Amador i Els Zigarros actuen en Marquesa Concerts

El festival de música arriba a la seua XVIII edició i se celebra del 25 de maig al 15 de juny

El jardí de la Casa de la Marquesa es prepara per a acollir una nova temporada de Marquesa Concerts. El cicle musical, que arriba a la seua XVIII edició, transcorrerà del 25 de maig al 15 de juny. Així ho han anunciat el regidor delegat de Cultura, Joan Muñoz, al costat del director de Marquesa Concerts, Eudald González, qui han fet referència a la qualitat d’aquest festival on han actuat artistes de reconegut prestigi en el panorama musical del nostre país.

Els Marquesa Concerts començaran el dissabte 25 de maig a les 22.30 hores amb l’actuació de 24 Dioptrías, grup local de finals dels huitanta els components dels quals han tornat a reunir-se per a actuar a Gandia. Està format per:

Miguel Díaz (veu), Quique Benavent (bateria), Lalo Jordá (teclats), Rafa Sancristóbal (saxo), Vicent Simó (trombó), Josep Joan Martí (trompeta), Miguel Estruch (baix).

El seu primer treball, titulat Rock Alcohol, els va proporcionar una merescuda fama, que va aconseguir que se situaren en els primers llocs de vendes de discos. Amb un estil desenfadat i amb lletres que reflectien les inquietuds dels joves d’aquell moment, el grup va gaudir d’una presència destacable en les televisions i radiofórmules de l’època. Trenta anys després dels seus mítics Mari Paz o Ya no sé llorar, entre altres èxits, 24 Dioptrías torna als escenaris amb un concert on els records i la memòria de la joventut dialogaran amb la solvència contrastada d’uns músics que van situar Gandia com un lloc de referència en el panorama de les músiques populars.

El dissabte 1 de juny actua Raimundo Amador, figura emblemàtica del flamenc-rock. Fidel a la seua trajectòria i cultura, és un dels músics espanyols més importants, personals i carismàtics. Arrelat a una tradició i acompanyat fidelment per la seua guitarra “Gerundina”, Amador és dels pocs artistes flamencs que ha venut milers de discos, gràcies al seu afany per la fusió amb altres sons. En Marquesa Concerts sonaran, entre altres, Patapalo o Bolleré, cançons mítiques recopilades en el seu últim treball titulat 60 aniversario. Directo a casa, un disc que recull tots els temes més emblemàtics del genial guitarrista.

El tercer dels concerts d’enguany serà el de Los Zigarros, el dissabte 8 de juny. Curiosament, també vinculats a la nostra ciutat perquè els pares d’alguns dels seus músics són originaris de Gandia. Després del seu èxit actuant com a teloners dels mítics Rolling Stones en l’Estadi Olímpic de Barcelona, es presenten de nou en Marquesa Concerts, amb el seu tercer treball, Apaga la ràdio, produït per Carlos Raya. Los Zigarros es troben actualment de gira de presentació d’aquest últim treball amb un so molt més evolucionat, però sense perdre l’essència del rock & roll.

El festival conclourà el 15 de juny amb els boleros de Toni Zenet. Amb el seu primer disc, Los mares de la China (2008), va ser nomenat artista revelació en els Premis de la Música. En Marquesa Concerts presenta el seu recent treball titulat La Guapería, una col·lecció dels millors boleros cubans de tota la vida.

Totes les actuacions començaran a partir de les 22.30 hores al jardí de la Casa de la Cultura Marqués de González de Quirós.

El primer concert, de 24 Dioptrías, és gratuït i les entrades per als restants té un preu de 10 euros (entrada reduïda, 8 euros).

Ja es poden adquirir en:

-Internet: www.instanticket.es

-Taquilla de la Casa de Cultura: De dilluns a dissabte: 11 a 14 / 18 a 20 h

Cal recordar que hui, dijous 25 d’abril, tindrà lloc l’últim concert dins del cicle Jazzdijous, amb l’actuació musical del quartet del bateria Miguel Asensio, acompanyat per Javier Vercher al saxo, Ivan Melón Lewis al piano i Pablo Martín Caminero al contrabaix. Serà a partir de les 20 h. al jardí de la Casa de la Marquesa.