Bombers rescaten a 20 persones perdudes en la muntanya enguany

0
48
Un rescat de muntanya.

Els Consorci Provincial demana prudència i planificación abans de fer una ruta

El Consorci Provincial de Bombers de València (CPBV) ja ha rescatat enguany a més de 20 persones perdudes o accidentades a la muntanya.

“En aquestes dates de Pasqua i del pont que ve augmenta l’afluència de persones a la muntanya. Demanem que actuen amb prudència i es planifique la ruta abans. Cal tindre precaucions a l’hora d’ajustar l’activitat a la nostra forma física, tècnica i materials. I sempre portar aigua i roba i calçat adequats”, ha demanat el president del Consorci Josep Bort.

Des de gener fins al 17 d’abril, el Consorci ha intervingut en 47 rescats rurals, dels quals més de 20 han sigut serveis de persones accidentades (amb trencaments dempeus, marejades, caigudes en la bicicleta) i perdudes (un pare i un fill a Alzira, uns excursionistes a Tavernes de la Valldigna..)

El Consorci compta des de l’any 2017 amb el Grup Especial de Rescat en Altura (GERA), una unitat especialitzada formada per 15 bombers rescatadors creada per a millorar la resposta davant rescats en muntanya i rescats complexos que requerisquen de tècniques de treball amb cordes, cerques o inundacions.

El Consorci ha detectat un augment del nombre de serveis a la muntanya relacionats amb rescats de ciclistes, senderistes o escaladors. En 2018 va haver-hi 234 rescats rurals, un 23% més que en 2017 quan el número va ser de 190 i un 81% més que en 2015 quan es van comptabilitzar 129.

Durant la Setmana Santa del 2018 van realitzar 6 rescats rurals, 3 d’ells de persones. “Quan arriba el bon temps la gent ix més a la muntanya. Abans de fer-ho hem d’ajustar l’activitat a la nostra forma física, tècnica i emprar els mterials adequats. La planificació es molt important.
Ens trobem amb persones que no porten ni aigua ni menjar i sense el mòbil carregat”, afirma Bort.

El GERA treballa en col·laboració amb l’helicòpter de rescat de l’Agència Valenciana de Seguretat i Resposta a Emergències (AVSRE) en aquells serveis que ho requereixen. Hi ha determinats serveis amb difícil accés per terra que l’helicòpter pot fer el rescat en 5 minuts.

Quant als llocs on es produeixen més rescats, destaquen zones
com Chulilla, La Murta d’Alzira i el Massís del Montduver.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here