Home Actualitat Una exposició repassa els 600 anys d’història de la Generalitat i el Regne de València

Una exposició repassa els 600 anys d’història de la Generalitat i el Regne de València

Una exposició repassa els 600 anys d’història de la Generalitat i el Regne de València

“La Memòria del Regne” mostra arxius, monedes, escuts i simbòls i es podrà visitar des del proper 29 d’abril fins al 30 de setembre

La Casa de Cultura-Palau dels barons de Santa Bàrbara d’Ontinyent acull l’exposició “La memòria del Regne, 600 anys de la Generalitat Valenciana”. L’exposició, que compta amb originals i reproduccions de diversos documents, arxius, monedes, escuts i símbols, es podrà visitar des del proper 29 d’abril i fins al 30 de setembre.

La regidora coordinadora de l’àrea, Sayo Gandia, destacava que “després de Memòria de la Modernitat, la Casa de Cultura d’Ontinyent torna a ser seu d’una mostra destacada. En aquest cas, els visitants descobriran tota la història de la Generalitat com a institució a través de documents i escuts que mostren els antecedents de l’establiment del marc jurídic de les comunitats autònomes”, explicava.

L’exposició està organitzada des de tres prismes: els documents i arxius; les monedes i els escuts, a través dels quals es fa un recorregut per la història de la institució, incloent el “Llibre de privilegis”, on es va aprovar la constitució de la Generalitat com una institució permanent; o el “Llibre de matrícula militar”, de 1510, una relació dels nobles i cavallers de l’antic Regne de València; a més de cartes manuscrites i expedients.

El regidor de Cultura, Àlex Borrell, explicava que “amb esta exposició, els ontinyentins i ontinyentines podran veure de ben a prop escuts, símbols i documents que plasmen la història dels valencians i valencianes. Una exposició que va tenir una gran acollida a la ciutat de València, on va estar exposada entre novembre i gener passats, i que ara anem a poder gaudir sense eixir d’Ontinyent”, destacava. L’exposició obrirà les portes el proper dilluns, podent visitar-se en horari de dimarts a dissabte, de 18:00 a 21:00 hores; estant tancada diumenges i festius.