Home Actualitat El procés de reversió de la Ribera, primer finalista del premi en logística hospitalària d’Espanya

El procés de reversió de la Ribera, primer finalista del premi en logística hospitalària d’Espanya

El procés de reversió de la Ribera, primer finalista del premi en logística hospitalària d’Espanya

La transició de la gestió logística durant el procés de reversió del Departament de Salut de la Ribera, ha estat primer finalista del premi en logística hospitalària que atorga el Centre Espanyol de Logística (CEL), a projectes que milloren la qualitat assistencial mentre optimitzen costos i influeixen en la presa de decisions dels directius sanitaris.

El projecte guardonat, presentat als premis de manera conjunta per la Conselleria de Sanitat i el Departament de Salut de la Ribera, aborda la transició de la cadena logística del Departament de Salut, des del model concessional al model públic, analitzant la situació de partida, les solucions aplicades i els beneficis obtinguts amb la transició.

El guardó ha estat recollit per la directora general d’Eficiència i Règim Econòmic de la Conselleria de Sanitat, Carmelina Pla, i les subdirectores generals d’Infraestructures, Aprovisionament i Contractació i de Recursos Econòmics, Carolina Conesa i Rosaura Folch, respectivament. També han estat presents la gerent del Departament de Salut de la Ribera, Liliana Fuster; el director econòmic, José Conesa, i el cap del Servei de Compres i Logística, Luis Torán.

El jurat dels premis CEL, que enguany celebren la seua 29a edició, ha reconegut el gran treball logístic desenvolupat per culminar amb èxit la transició de la gestió logística a la primera reversió, a nivell nacional, d’un departament de salut, des de la gestió privada a la gestió pública.

Este premi suposa no només un reconeixement a la gestió logística de recuperació al sistema públic del Departament de Salut de la Ribera, sinó també a l’esforç realitzat pels professionals per aconseguir que tot el procés fos un èxit i l’1 d’abril de 2018, s’iniciara la marxa del nou sistema de gestió de la Ribera, sense que l’assistència sanitària es veiés afectada.

En este sentit, el cap del Servei de Compres i Logística del Departament de Salut de la Ribera, ha assenyalat que «ha estat un procés complicat, del qual no existien precedents, i en el qual s’ha implicat a prop de 600 treballadors del Departament de Salut de la Ribera, marcant una fita en la gestió de la Sanitat Pública nacional».

Els processos desenvolupats per a la transició seran utilitzats en futures reversions a models logístics de gestió pública, utilitzant les eines desenvolupades ad hoc.

Els principals aspectes que han caracteritzat la transició logística del Departament de Salut de la Ribera és la convergència d’articles, proveïdors i procediments amb la resta del sistema públic valencià i la implementació de processos per al seguiment d’existències a temps real.

Premis CEL

Creats el 1990, els premis CEL són un dels guardons més importants del sector logístic del nostre país. El seu objectiu és el d’impulsar i promocionar el desenvolupament de la gestió logística a Espanya a través de la innovació i el coneixement.

Per a això, el certamen estableix diferents modalitats, per reconèixer a institucions, empreses i professionals la seua aportació dins l’àrea de la cadena de subministraments, la qual ha produït un benefici important o una millora substancial de la qualitat dels processos.