Home Actualitat Alzira desenvoluparà un projecte d’adaptació d’espais públics per a persones autistes

Alzira desenvoluparà un projecte d’adaptació d’espais públics per a persones autistes

Alzira desenvoluparà un projecte d’adaptació d’espais públics per a persones autistes

 

L’Ajuntament d’Alzira, atés el projecte que va presentar l’Associació La Nostra Veu en el qual demanava al consistori un programa d’adaptació i accessibilitat d’espais públics de la ciutat per a persones amb necessitats educatives i amb Trastorn de l’Espectre Autista (TEA), ha accedit en l’última Junta de Govern a aprovar un projecte que beneficiarà i ajudarà este col·lectiu de persones.

El projecte sorgix en vore que els espais, tant públics com privats, no estaven adaptats a les persones amb necessitats educatives i, més concretament, a les persones amb autisme.

La finalitat d’este programa és proporcionar anticipadors visuals que ajuden a una major comprensió de l’entorn i de les seues rutines, ja que és necessari adaptar i facilitar espais públics perquè la informació puga ser accessible per a les persones amb TEA o amb altres condicions que provoquen dificultats per a accedir a la informació.

Per a poder fer-ho possible s’utilitzaran pictogrames, que són adaptacions visuals d’espais públics.

Els espais on es realitzarà l’adaptació visual són: la Casa Consistorial, les dependències de Recaptació, Sanitat, IDEA, l’edifici de la Clau i els paratges de la Murta i la Casella. A la Casa de la Cultura ja es pot vore el pictograma, i també s’han instal·lat estos panells a la Biblioteca, Gran Teatre, piscines municipals, camp de Venècia, Ciutat Esportiva, els pavellons o el trinquet.

Cal recordar que la senyalització de la Casa Consistorial es troba obsoleta i no aprofita per a la finalitat per a la qual està instal·lada i per això este projecte és necessari. D’altra banda, l’Ajuntament ha considerat que la instal·lació de senyalitzacions amb pictogrames en dependències municipals destinades a un servici públic faria accessible la informació institucional tant a les persones estrangeres com a les persones amb dificultat visual o d’altres tipus.

L’alcalde, Diego Gómez, ha explicat al respecte: “Esta gran iniciativa en la nostra localitat, que va aprovar el ple municipal, repercutirà positivament en totes les persones que necessiten estos suports visuals a més de fer que Alzira siga pionera en l’adaptació visual d’espais”.

Gómez ha recalcat que el govern municipal “sempre ha estat sensible i ha arreplegat les reivindicacions de col·lectius que necessiten una ajuda o projectes per millorar l’accessibilitat”.