Home Actualitat Alzira combat el morrut roig a les palmeres en un sistema no contaminant

Alzira combat el morrut roig a les palmeres en un sistema no contaminant

Alzira combat el morrut roig a les palmeres en un sistema no contaminant

L’Ajuntament posa en marxa el tractament d’endoteràpia per conservar els exemplars d’aquesta espècie en tota la ciutat

La Regidoria de Gestió Urbanística informa que estan portant-se a terme les mesures necessàries, dins del calendari previst, per a combatre el morrut roig en les palmeres que hi ha disposades en diverses zones de la ciutat com la plaça del Regne, l’avinguda Lluís Suñer o el Racó, entre altres, a més d’algunes ubicades en zones verdes i vials.

Per a realitzar les intervencions s’utilitza, com en últimes ocasions, la tècnica de l’endoteràpia, que destaca pel respecte als tractaments de polvorització tradicionals per l’absència de nebulització de producte en el medi ambient, el sòl i l’aigua, per la qual cosa és innòcua per a la salut de les persones i animals, podent-se utilitzar a qualsevol hora del dia.

Esta tècnica es basa a injectar la substància en l’arbre en qüestió i a través del flux de la saba que hi ha en l’interior dels teixits vasculars (xilema) es distribuïx. Este flux ve determinat per: la transpiració i la capacitat d’intercanvi osmòtic en les arrels, per tant, quan les dos variables es troben en funcionament el tractament és favorable i funciona a ple rendiment.

Fernando Pascual, regidor de Gestió Urbanística, declara al respecte: “Esta nova tècnica ja l’hem utilitzat en altres ocasions, ja que per combatre el morrut roig ens permet treballar amb més fiabilitat i comoditat, tant per a les palmeres com per al personal encarregat de realitzar els treballs”.