Home Actualitat L’hospital de Gandia posa en marxa una escola de cures després d’un ictus per a pacients i familiars

L’hospital de Gandia posa en marxa una escola de cures després d’un ictus per a pacients i familiars

L’hospital de Gandia posa en marxa una escola de cures després d’un ictus per a pacients i familiars

L’objectiu és dotar d’eines en àmbits com la nutrició, la mobilització o la comunicació, entre altres aspectes

Les professionals d’infermeria de la planta d’hospitalització de Neurologia atenen setmanalment les persones interessades

L’equip d’infermeria de l’àrea d’hospitalització de Neurologia de l’hospital Francesc de Borja de Gandia ha posat en marxa una escola de cures per a pacients i familiars després d’un ictus.

El principal objectiu és dotar d’eines a cuidadors i pacients per a solucionar problemes relacionats amb les cures d’infermeria en diferents aspectes relacionats amb la salut de la persona que ha patit aquesta malaltia.

Així, les recomanacions i pautes abasten la nutrició, la mobilització, la prevenció d’úlceres per pressió, els problemes de comunicació o la independència, entre altres.

La supervisora d’infermeria d’aquesta àrea, Ángela Sevila, explica com ha sorgit la creació de l’escola: “A la sala d’hospitalització l’equip d’infermeria percebem aquesta demanda d’informació per part dels pacients i dels seus familiars després de ser donats d’alta després d’haver patit un ictus”.

Les professionals d’infermeria atenen les persones interessades a l’escola tots els dijous a les 13 hores a la sala de reunions de la planta B3 sense necessitat de cita prèvia.

A tots els pacients que siguen donats d’alta després d’un ictus se’ls comunica, de forma oral i en l’informe d’alta d’infermeria, què és l’escola i com acudir a ella.

Mentre estan ingressats als pacients se’ls recomana assistir a les reunions per a iniciar l’entrenament, i als familiars, per a solucionar dubtes. A més, l’escola inclou la realització de tallers monogràfics sobre els temes més demandats tant per a familiars com per a personal sanitari.