Home Actualitat Albaida tanca l’exercici 2018 amb un superàvit de més d’1 milió d’euros

Albaida tanca l’exercici 2018 amb un superàvit de més d’1 milió d’euros

La liquidació de l’exercici 2018 confirma la tendència de recuperació econòmica prevista pel govern municipal

L’Ajuntament d’Albaida va concloure la liquidació del pressupost de l’exercici econòmic de 2018 el passat divendres, acomplint les expectatives de recuperació progressiva de les finances municipals, previstes pel govern municipal dins del Pla d’Ajust Econòmic aprovat per la Corporació Municipal en 2017. Per tercer any consecutiu, des de l’elaboració del pla, l’ajuntament d’Albaida acompleix els objectius fixats i fins i tot els supera, pel que tot fa preveure una expectativa bastant positiva de cara als propers anys.

Tant és així que a més d’un superàvit de finançament de més d’1 milió d’euros, els resultats presenten un romanent de tresoreria positiu d’1,9 milions d’euros superant fins i tot el romanent de 2017 en un 59 %. L’alcalde d’Albaida, Josep Albert, manifestava “la satisfacció del govern municipal per resultats obtinguts, que confirmen que anem per el bon camí, i que les estratègies que marcaren en 2017 no eren per tirar balons fora, sinó que eren realistes i assumibles, i la prova d’això la tenim en que hem sigut capaços de fer front a la totalitat del pagament a proveïdors que teníem pendent i garantir als proveïdors que Albaida paga dins els terminis legals, i en una mitjana de 6 dies”.

El primer edil es refereix especialment a una de les principal lacres que patia l’Ajuntament d’Albaida, l’impagament a proveïdors, que dificultava el normal funcionament de l’ajuntament i que ha estat la prioritat durant este any, tant és així que l’Ajuntament d’Albaida ha reduït l’impagament de 1,5 milions d’euros als anecdòtics 450 euros en 2 anys. “La renegociació del deute ens ha facilitat generar importants romanents econòmics fruits de la rebaixa anual dels interessos a pagar, prop de 1000 euros al dia, la qual cosa afegida a la contenció de la despesa, ens han permés posar-nos al dia amb els proveïdors, de forma que aquelles persones i empreses que treballen amb l’Ajuntament d’Albaida, moltes d’elles del poble, tinguen garanties de cobrament ràpid, i treballen amb tranquil·litat, la qual cosa també millora les expectatives de les pròpies empreses”, explicava Albert.

L’important Romanent de tresoreria de quasi 2 milions d’euros permetrà a més afrontar un dels principals problemes de l’administració local d’Albaida, la empresa pública en liquidació, GESTIONA. En aquest sentit l’alcalde informava que “este any 2018 hem començat ja a pagar despeses pendents GESTIONA, especialment a persones i empreses locals que arrastraven deutes amb la societat mercantil local en liquidació de feia anys, fins ara havia sigut impensable abordar aquests pagaments, però el romanent de tresoreria existent enguany ens ajuda a garantir que podrem fer front a la totalitat dels deutes amb empreses i persones aquest exercici 2019, que és una de les prioritats econòmiques per enguany”

Ordenació i pagament del deute.

No obstant això, el primer edil albaidí ha mostrat mesura a l’hora de valorar el resultat: “No hem de ser triomfalistes, encara ens queda camí per fer, perquè el deute financer continua essent elevat, però sí és cert que hem passat de deure entre proveïdors i bancs més de 19 milions d’euros en 2012, quasi un 400% dels ingressos de tot l’any de l’ajuntament, a situar-nos per baix del 200%, la qual cosa ha suposat un esforç importantíssim per a l’Ajuntament i per al nostre poble, i que amb este pla fa preveure un futur prometedor per a la nostra ciutat”.

Segons el Pla d’Ajust Economicofinancer, Albaida es situarà per baix del límit legal de 110% a finals del 2021. “El que hem fet durant aquesta legislatura és posar ordre i claredat en tots el comptes i deutes de l’Ajuntament i establir un pla de pagament assumible, però que continua avançant any a any en eixa reducció; primer han estat les persones i les empreses i ara li toca als bancs. En definitiva el Pla d’Ajust ha donat seguretat i viabilitat econòmica al municipi d’Albaida, essent la guia d’actuació per a un futur positiu per a la ciutat.