Home Alzira La barrancada de novembre va deixar danys a Alzira de 2,1 milions i el Consistori demana a la Generalitat ajudes per a reparar infraestructures

La barrancada de novembre va deixar danys a Alzira de 2,1 milions i el Consistori demana a la Generalitat ajudes per a reparar infraestructures

La barrancada de novembre va deixar danys a Alzira de 2,1 milions i el Consistori demana a la Generalitat ajudes per a reparar infraestructures

Estos danys afecten a oficines municipals, Museu i altres edificacions d’índole històrica o cultural, Biblioteca Municipal, Casa de la Cultura, centres educatius, instal·lacions esportives o enllumenat públic

La conca situada a l’est d’Alzira, amb els diversos barrancs, arreplegà 500 milions de litres d’aigua de pluja.

L’Ajuntament d’Alzira ha aprovat la memòria redactada pels serveis tècnics en la qual es valoren els danys en infraestructures municipals com a conseqüència de l’útlim espisodi de pluges, entre els dies 14 a 19 de novembre de 2018, i que ascedeixen a 2.147.822 euros.

Donats els greus danys en infraestructures municipals, l’Ajuntament ha sol·licitat al a Generalitat Valenciana la corresponent subvenció per pal·liar estos danys a l’empar del que disposa l’acord de 30 de novembre de 2018.

En una primera estimació aproximada dels calamitosos efectes d’este temporal, s’observa, segons el tècnics municipals, que existeix un total de 698 habitatges, 806 garatges i 278 comerços, un gran número de vehicles, quatre edificis públics, diversos parcs i places infraestructures urbanes, sinestrats en el seu conjunt per la inundació.

Tot això, amb independència d’altres edificis i infraestructures municipals seriosament danyats, que encara sense afectar-los la inundació, deriva dels barrancs, han patit quantiosos danys a causa de les pluges. Estos danys afecten a oficines municipals, Museu i altres edificacions d’índole històrica o cultural, Biblioteca Municipal, Casa de la Cultura, centres educatius, instal·lacions esportives o enllumenat públic.

Segons ha manifestat l’alcalde Diego Gómez, davant “la magnitud d’este episodi catastròfic, i una vegada finalitzada la resposta immediata d’emergència, ara procedeix adoptar les mesures de recuperació d’infraestructures i serveis i per això necessitem l’ajuda de la Generalitat”.

Goméz també ha incidit en que l’episodi de pluges “ha posat en valor la funcionalitat i la necessitat de concloure les obres del Canal de les Basses per a millorar el drenatge urbà i executar la segona fase d’aquesta infraestructura que capte l’iagua dels barrancs del Respirall, Fos, Gracia Maria i Arena directament i no a través del camí de Pescadors, a banda de l’estudi de l’ampliació del barranc de la Casella”.

Com a dades de la magnitud de la catàstrofe cal recalcar que l’estació meteorològica municipal va arreplegar el divendres 16 de novembre una intensitat de pluja torrencial de 224 l/m2. La conca situada a l’est d’Alzira, amb els diversos barrancs, arreplegà 500 milions de litres d’aigua de pluja.