Home Actualitat 80 agrupacions del PSPV volen a Rebeca Torró en Les Corts per la seua capacitat de gestió “institucional i orgànica”

80 agrupacions del PSPV volen a Rebeca Torró en Les Corts per la seua capacitat de gestió “institucional i orgànica”

80 agrupacions del PSPV volen a Rebeca Torró en Les Corts per la seua capacitat de gestió “institucional i orgànica”

Col·lectius de totes les comarques entén que ha d’anar en les llistes autonòmiques per a poder estendre el seu model de treball a tots els municipis després dels èxits en matèria urbanística i l’arribada de subvencions a Ontinyent

Un total de 80 agrupacions del PSPV de la província de València consideren que l’edil d’Ontinyent i vicepresidenta segona de la Diputació, Rebeca Torró, s’ha guanyat a pols un lloc en Les Corts en la pròxima legislatura per la seua “capacitat de gestió institucional i orgànica”

Desenes de col·lectius socialistes, de totes les comarques, entenen que el “entorn de Jorge Rodríguez ha d’estar representat, no per exigència de quotes, sinó per la gestió que s’ha dut a terme”. De fet, a Ontinyent el PSPV viu un moment daurat amb un govern d’àmplia majoria socialista.

Per a les agrupacions que faran arribar el nom de Torró a la cúpula del PSPV, la labor de l’edil a Ontinyent ha sigut clau. “Està especialitzada en temes urbanístics i ho ha demostrat en trobar vies de solució per al disseminat d’Ontinyent”, van indicar fonts pròximes a la regidora, però sobretot “ha brillat pel seu treball per a rellançar el partit a Ontinyent”.

Torró va formar part del grup de joves que va refundar l’agrupació local de Joves Socialistes, de la qual va ser nomenada secretària general l’any 2000. Més tard, va ser secretària d’Organització de la Vall d’Albaida en 2004, i en 2013, secretària adjunta de Política Institucional de l’Executiva Provincial del PSPV-PSOE. Des de 2018 és secretària general dels socialistes d’Ontinyent. Tot això li confereix una àmplia experiència pel que molts en el seu partit la volen en primera línia de la política autonòmica.

Els seus coneixements sobre ordenació del territori també han sigut clau per a obtindre fons del pla Estratègies de Desenvolupament Urbà Sostenible Integrat (EDUSI). Gràcies a l’entrada en aquest projecte es podran invertir a la seua ciutat cinc milions d’euros, alguna cosa que no ha aconseguit altres municipis valencians.

Aquest èxit sens dubte ha captat l’atenció d’afins a Rodríguez, però també d’altres col·lectius que consideren que la gestió de Torró en Les Corts pot beneficiar a molts municipis. Els més pròxims a la vicepresidenta segona de la Diputació sostenen que la seua “capacitat de treball, formació i d’empatia” fan que siga un dels millors actius del PSPV, tant per a àrees de gestió com per a possibles “cara a cara” en debats en la cambra autonòmica en els pròxims anys.

Des de diverses agrupacions sostenen que està “capacitada i té una visió global de la situació de la Comunitat i que en Les Corts pot traslladar millor les reivindicacions i preocupacions de les persones”. A més, col·lectius socialistes de totes les comarques la volen en Les Corts perquè es puga traslladar a algunes zones “el model que ella, Jorge Rodríguez i el seu equip han plasmat amb èxit en els últims anys a Ontinyent”.

Finalment la capacitat d’adaptació de Torró és un altre dels seus valors. Va arribar a la Diputació en un moment extremadament convuls, després de la dimissió del llavors president de l’entitat Jorge Rodríguez. Va assumir el càrrec de vicepresidenta segona i ha desenvolupat la seua labor en l’àrea econòmica sense sobresalts i en perfecta sintonia amb l’actual president, Toni Gaspar.

Però abans d’això ja va estar implicada en la gestió autonòmica. Torró va deixar la direcció general d’Habitatge, Rehabilitació i Regeneració Urbana de la Generalitat, quan va passar a ocupar el càrrec de vicepresidenta segona de la diputació i responsable d’Hisenda. Aquest és un altre dels factors que li ha fet guanyar punts.

Torró serà número dos del PSPV en les eleccions locals a Ontinyent, càrrec que podria compatibilitzar amb el diputada autonòmica.

Els mateixos col·lectius tenen en ment la gestió de l‘alcalde d’Almussafes, Toni González, al qual també volen en la llista. Els motius són semblants: bona gestió financera, foment de l’activitat econòmica, atracció d’inversions i atenció als col·lectius més desfavorits.