Home Economia Ontinyent treballa a la Xarxa Innpulso per aconseguir subvencions nacionals i internacionals

Ontinyent treballa a la Xarxa Innpulso per aconseguir subvencions nacionals i internacionals

Ontinyent treballa a la Xarxa Innpulso per aconseguir subvencions nacionals i internacionals

Rebeca Torró participa al ple de la xarxa de Ciutats de la Ciencia i la Innovació on s’han articulat mesures per optar a ajudes per a compra innovadora, potenciació de pymes o projectes de I+D+i

La 1ª tinent d’alcalde i regidora d’Innovació de l’Ajuntament d’Ontinyent, Rebeca Torró, participava esta setmana a Terrassa del ple anual de la Xarxa Innpulso on s’aprovaven mesures per facilitar que els municipis adherits puguen optar a subvencions nacionals i internacionals. Esta xarxa, on s’integren les 65 localitats distiguides a Espanya com a Ciutats de la Ciència i la Innovació pel Ministeri d’Economia, celebrava aquest encontre a Terrassa, on Torró es desplaçava junt a representants d’altres ciutats valencianes amb esta distinció, com Alcoi, Salinas i Vila-Real.

A l’encontre es va aprovar un canvi als estatuts de l’ens que inclou la interposició d’una cuota anual a les ciutats participants, que serà de 1.500 euros per a les ciutats d’entre 20.000 i 100.000 habitants, per complementar la dotació que aporta el Ministeri i comptar amb una font de finançament estable que permeta abordar una major quantitat d’actuacions i projectes, segons consta al document aprovat.

Rebeca Torró explicava que “comptar amb més fons permetrà a la xarxa poder optar a més ajudes per poder satisfer els objectius estratègics de la xarxa, en línies com la compra publica innovadora, la potenciació de les PyMes i l’impuls a projectes de I+D+i en benefici de la societat. La quota és una aportació ínfima en relació al retorn que podem obtenir, per la qual cosa Ontinyent va recolzar esta modificació d’estatuts que finalment ha eixit endavant”, manifestava.

A l’encontre de Terrassa, la regidora també va assistir a una reunió explicativa al voltant del programa “Impuls a la Compra Pública Innovadora (CPI)”, per tal d’aprofundir en les possibilitats d’aquest programa que inclou línies de subvenció amb fons europeus i ministerials.