Ontinyent entra al circuit RunCàncer-AECC de curses solidàries

0
304

La ciutat acollirà el 7 d’octubre una marxa no competitiva de 5 kms que recaptarà fons per a la lluita contra la malaltia

Ontinyent s’afegeix enguany per primera volta al circuit RunCàncer-AECC València de marxes i curses solidàries contra el càncer. En concret, la ciutat acollirà el proper 7 d’octubre una marxa no competitiva de 5 kms organitzada per l’Ajuntament i l’AECC, que posarà a la venda dorsals al preu de 3 euros, destinant-se el 100% de la recaptació a la investigació contra la malaltia.

La regidora de Sanitat, Matilde Francés, ha explicat que “Ontinyent no comptava al marge de Dia de la Bandereta amb cap iniciativa específica per recaptar fons per a la investigació oncològica. També de la mà de l’AECC, el passat mes d’abril vam acollir l’eixida del Repte Solidari Contra el Càncer, que va ser una iniciativa de conscienciació on 44 participants van recórrer 121 quilòmetres. Esta marxa té un plantejament totalment diferent, volem que participe quanta més gent millor, només farem 5 quilòmetres de manera no competitiva, amb format de marxa per a que tothom qui vullga puga contribuir a la investigació contra el càncer i mostrar el seu suport a la lluita contra esta malaltia que directa o indirectament ens afecta a totes i tots”, destacava.

L’eixida serà des del Centre Comercial El Teler a les 10:00 hores del 7 d’octubre, però des del 3 de setembre ja es podran adquirir dorsals a 3 euros i també samarretes a 5 en diversos punts com la seu de l’Associació ANIMA, l’agència de viatges B The Travel Brand, les Farmàcies Jordà, InterSport Rull, el Club d’Atletisme Triatló, el Club d’Atletisme Planifica y Evoluciona Dulce Bebé, i l’empresa Lurbel.

En 2018 el circuit arribarà a més de 70 localitats valencianes, en la major part dels casos amb marxes no competitives però també amb algunes curses amb classificació. En 2017 van participar 59.000 persones en aquest circuit, que van contribuir a la recaptació de més de 250.000 euros que van ser donats íntegrament a la investigació oncològica, el que fa de RunCàncer el circuit de curses i marxes 100% solidàries més gran d’Europa.

El regidor d’Esports, Óscar Borrell, ha mostrat també el seu suport a una iniciativa “que a més de la seua vessant solidaria, també servirà per promoure la pràctica d’activitat física i els hàbits de vida saludable. Animem a les veïnes I veïns d’Ontinyent i els voltants a adquirir els seus dorsals i sumar-se a esta iniciativa solidaria, saludable i esportiva”, destacava.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here