Georges Méliès i el cinema del 1900, l’exposició de La Caixa a Gandia

0
149

Una mostra traslladará els visitants a l’ambient de principis del segle XX per explicar com es va produir el naixement del cinema

La Junta de Govern Local celebrada el dimarts passat va aprovar, entre altres assumptes, el conveni de col·laboració entre l’Ajuntament de Gandia i la Fundació bancària Caixa d’Estalvis i Pensions de Barcelona (Fundació Bancària «La Caixa») que possibilitarà l’arribada aquest estiu a la nostra ciutat de l’exposició «Comença l’espectacle. Georges Méliès i el cinema del 1900».

Una mostra d’aproximadament 200 metres quadrats que s’instal·larà al passeig del port de Gandia i que trasllada als visitants a l’ambient de principis del segle XX per explicar com es va produir el naixement del cinema com a fenomen popular i quin va ser el paper cabdal que va tenir Méliès en el mateix.

La mostra inclou reproduccions d’aparells, maquetes, objectes d’època i còpies de fotografies, així com la projecció de diversos films, amb una atenció especial a Le voyage dans la Lune (1902). La mostra s’ha realitzat amb la participació de la Cinémathèque Française, que compta amb la col·lecció més important en l’àmbit mundial d’objectes de Méliès.

Amb aquest conveni, la Fundació es compromet a portar a la nostra ciutat l’exposició i encarregar-se del muntatge de la mostra així com dels serveis de recepció, atenció al públic i visites guiades a col·lectius i escolars.

Per la seua banda, el consistori s’encarregarà de tramitar els permisos administratius necessaris i tramitar la instal·lació de la connexió elèctrica a més de facilitar espais per a publicitar la mostra per tal d’augmentar la seua difusió.

El regidor delegat de Cultura, Joan Muñoz s’ha mostrat satisfet després de l’acord i ha declarat que «amb el canvi de govern van reprendre les exposicions itinerants de la Fundació La Caixa. Amb aquest conveni la ciutadania i els visitants de Gandia podran gaudir d’una de les millors exposicions itinerants de la Caixa adreçada a tots els públics i que ha recollit excel·lents crítiques. Des del consistori ens reafirmem per una aposta ferma pel binomi cultura-turisme que ens permeta seguir diferenciant d’altres destinacions i aportant nous al·licients per fomentar el turisme».

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here