Ontinyent crea una comissió per completar el Pla d’Inundacions dos anys després d’aprovar-ho

0
114
Zona de Cantereria, afectada per les fortes pluges de setembre.

El Govern s’ha destacat l’interès “que tot el món puga participar en aquest treball i puga fer aportacions

El Govern d’Ontinyent ha anunciat la creació d’una comissió per completar i millorar el Pla Operatiu Municipal contra el Risc d’Inundacions amb que compta l’Ajuntament des de desembre de 2017, és a dir, dos anys després de redactar-ho.

Des del consistori ontinyentí s’ha explicat que aquest grup de treball estarà presidit per l’alcalde, Jorge Rodríguez, i comptarà també amb la 1ª tinent d’alcalde; els portaveus de PP i Compromís; tècnics de l’Oficina Técnica i el departament de Medi Ambient; Bombers; Policia Local, Policia Nacional i Guàrdia Civil.

Des de l’executiu de Jorge Rodríguez s’ha destacat l’interès “que tot el món puga participar en aquest treball i puga fer aportacions, perquè som conscients que els efectes del canvi climàtic són un problema de Ciutat i davant el qual hem d’actuar de manera conjunta totes les administracions i forces polítiques”, assenyalaven.

Cal recordar que l’Ajuntament d’Ontinyent compta amb un Pla Operatiu Municipal contra el Risc d’Inundacions a la ciutat, un protocol que complementa les directrius de la Generalitat Valenciana i que persegueix agilitzar al màxim la resposta davant casos d’emergència. Aquest Pla compta amb un llistat de carreteres i camins susceptibles de veures afectat per les inundacions; un directori de l’equip humà responsable de coordinar la resposta a estes situacions, així com fitxes amb detalls de cadascun dels diversos punts on s’ha d’estar especialment vigilants, així com dels especialment crítics, a més de coordenades GPS, fotografies aèries i cartografia i un annex tècnic.

Amb tot, la situació extraordinària viscuda amb les precipitacions del passat mes de setembre amb la major tempesta registrada a la ciutat, evidenciava la necessitat de millorar aquest Pla, un treball al qual des del Govern d’Ontinyent es vol comptar amb els tècnics i efectius de seguretat, però també amb totes les formacions polítiques representades al consistori “perquè aquesta és una qüestió de ciutat i com a tal l’hem d’abordar”, manifestaven.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here