Ontinyent celebra amb un Ple Solemne la Festa dels Valencians

0
85
Ajuntament d'Ontinyent.

La sessió serà retransmesa en directe per internet i televisió

El ple de l’Ajuntament d’Ontinyent celebrarà aquest dimecres la tradicional sessió solemne del dia de la Festa dels Valencians i Valencianes, que serà retransmesa en directe pel canal youtube municipal, (www.youtube.com/user/AjuntamentOntinyent) i Comarcal TV a partir de les 12:30. Abans, la jornada començarà a les 12:00 hores amb una processó cívica que anirà des de la plaça Major fins al Palau de la Vila, incloent una exhibició de música i balls tradicionals a càrrec del Grup de Danses d’Ontinyent i el grup de percussió i dolçaina “El Regall”, i continuant amb el Ball de l’Àguila, a càrrec de l’associació de Gegants i Cabets, acompanyats pel grup de percussió i dolçaina “La Colla”. Seguidament, ja en el Palau de la Vila, se celebrarà el ple institucional obert a tot el públic, en el qual es realitzarà el lliurament de premis a les persones i entitats guardonades pel seu treball en benefici de la societat ontinyentina, designades per acord de l’Alcalde Jorge Rodríguez i els diferents grups polítics representats a l’Ajuntament.

Així, cal recordar que enguany la ciutat d’Ontinyent retrà homenatge als alcaldes i alcaldesses que ha tingut la ciutat durant els 40 anys transcorreguts des de les primeres eleccions democràtiques a Espanya (Rafael Tortosa, Vicent Requena, Lina Insa, Rafael Portero i Manuel Reguart), així com al Grup Scout Mafeking 167 d’Ontinyent, el Cine Club Utiye i l’Associació d’Amics dels Reis Mags. La sessió també servirà per iniciar la commemoració del 775 aniversari d’Ontinyent com a Vila Reial que ja va avançar l’alcalde Jorge Rodríguez en l’acte de la Publicació de Festes, una commemoració que es perllongarà fins al 25 d’abril, i que inclourà tot un seguit d’activitats de les que es donaran detalls pròximament.

La programació del “9 d’octubre” encara tindrà vàries activitats més, amb l’espectacle musical de Josep Aparici «APA» «Flamencianes» divendres 11 d’octubre a les 22:00 hores a la Sala Gomis; els dos últims dies de visita a l’exposició “Memoria del Regne” a la casa de Cultura dijous i divendres de 18:00 a 21:00 hores; i finalment el VI Cicle d’Homenatge al magistrat Vicent Lluis Montés, amb tres conferencies a la Casa de Cultura dimarts 15 d’octubre a partir de les 19:30 hores.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here