La Guàrdia Civil deté a Muro d’Alcoi a dues persones per cultiu i tràfic de marihuana

0
154

La Guàrdia Civil ha detingut a dues persones a Muro d’Alcoi per la comissió d’un presumpte delicte contra la salut pública, per cultiu, elaboració i tràfic de marihuana. Tots dos detinguts ja han ingressat a la presó provisional sense fiança.

Agents de la Guàrdia Civil de Muro d’Alcoi van tindre coneixement, aquest passat mes de setembre, de l’existència d’una possible plantació de marihuana, situada en una partida d’aquesta localitat.

A aquests agents es van unir els de l’Àrea d’Investigació de la Guàrdia Civil d’Ibi, donant començament a les gestions d’esbrinament necessàries per a l’esclariment i comprovació d’aquesta possible plantació.

Ràpidament es va voltar i va localitzar la parcel·la en qüestió, estant aquesta
composta per una caseta de camp i múltiples bancals, sent el total de l’extensió
bastant àmplia, sense barrar.

Els propietaris de la mateixa van resultar ser dos alemanys, de 31 i 29 anys.
Un d’ells, es va adonar de la presència dels investigadors, donant començament
a una fugida en el seu vehicle, de matrícula alemanya, circulant a tota velocitat
pel camí que accedeix a la parcel·la.

A causa de la considerable extensió del terreny, es va sol·licitar el suport d’agents
de la Guàrdia Civil de Cocentaina, d’Ibi i de les Policies Locals de Cocentaina i de Muro d’Alcoi, fitant la zona i realitzant batudes a peu per la serra de Mariola, a fi de localitzar el turisme.

Aquest va ser trobat uns metres més amunt de la parcel·la, al final del camí, en la falda de la Serra Mariola, amb les portes obertes, del que es va deduir que els ocupants l’havien abandonat a tot córrer, amb la intenció d’ocultar-se per la serra.

Després de diverses hores de cerca, els agents van localitzar en un camí a dos individus, d’aspecte suós i amb la roba bruta, possiblement per haver estat amagats entre la mala herba. En ser identificats, van resultar ser els dos alemanys, propietaris de la parcel·la investigada, per la qual cosa es va procedir a la detenció de tots dos, per un suposat delicte contra la salut pública (per cultiu, elaboració i tràfic de substàncies estupefaents).

Seguidament, es va realitzar l’entrada i registre de la parcel·la, al costat dels detinguts, trobant a l’interior de la caseta un assecador amb 6,500 kg de cabdells de marihuana i una plantació indoor amb 44 plantes. També va ser intervingut un avançat sistema d’extracció de cabdells (centrifugadores), una màquina d’envasament al buit, per a un millor transport de la droga i el turisme usat pels detinguts.

En els bancals annexos a la caseta, es van trobar 256 plantes més de marihuana, sent 300 el total de plantes intervingudes.

Els dos detinguts ja han sigut posats a la disposició de l’Autoritat Judicial, qui ha decretat l’ingrés a la presó provisional de tots dos, sense fiança, a l’espera de judici.

Cal destacar la gran importància d’aquestes dues detencions, amb les quals es dóna per desarticulada una part d’un estructurat i organitzat grup criminal, assentat en aquest habitatge de Muro d’Alcoi, únicament per a produir la droga i transportar-la posteriorment a altres ciutats, possiblement al seu país d’origen, i vendre-la allí finalment.

Dejar respuesta

Please enter your comment!
Please enter your name here